POLIPII
Publicat de
Virgi
/ 14:31 /
Nevazuti si necunoscuti, creeaza, adesea, mari probleme de sanatate:
Polipii apar in diferite locuri ale organismului acoperite cu mucoasa. Prezenta lor nu se simte. Nu doare. Existenta lor in intestine sau in vezica urinara se observa abia la un control medical mai amanuntit. Cauza lor? Raspunsul e scurt, dar nu simplu: dereglarea metabolismului. Cum sa nu fie dereglat, daca alimentatia noastra se indeparteaza tot mai mult de alimentatia sanatoasa? Consumam in exces grasimi, E-uri, produse sintetice, in schimb nu oferim organismului cantitati suficiente de hrana vie: fructe, legume si zarzavat. Iar daca hranei nocive ii mai adaugam alcool si nicotina, se creeaza conditiile favorabile pentru cresterea polipil or. Statisticile medicale spun ca la fumatorii activi, polipii intestinului gros apar cu 25% mai des decat la nefumatori. Iar persoanele care asociaza fumatul cu consumarea bauturilor alcoolice risca cel mai mult.
Pentru profilaxia polipilor, trebuie tratate la timp toate afectiunile legate de procesele inflamatorii, deoarece polipii se dezvolta anume in locurile cu inflamatii cronice sau netratate. Cand pe corp apar papiloame, e foarte posibil ca polipii au aparut si pe organele interne. Iar cand bolnavul scapa de polipi, papiloamele dispar si de pe corp.
Regimul alimentar
Daca se depisteaza prezenta polipilor in organism, dieta trebuie schimbata in asa fel, incat pe masa sa domine fructele, legumele (in special sfecla si morcovul), pestele, uleiurile vegetale si produsele lactate care imbogatesc organismul cu vitamine si minerale, previn constipatia, care favorizeaza aparitia excrescentelor pe mucoasele intestinelor. Se reduc sau se renunta la zahar si la produsele de patiserie, proteine animale, bere, rosii si castraveti murati, paine cu drojdie.
Specialistii in medicina naturista recomanda si renuntarea, pe perioada de tratament, la mierea de albine, produsele cu polen si la laptisorul de matca, aloe, ginseng, si la alte preparate cu adaptogeni. Alimentele care ajuta in lupta cu polipii sunt: morcovul, usturoiul, ceapa, spanacul si fructele de calin. Se mai recomanda: varza, dovleacul crud sau fiert, ridichea, hreanul. Graul incoltit normalizeaza procesele de metabolism, dar se si asimileaza usor, ceea ce este important, deoarece polipii in stomac si ficat deregleaza asimilarea hranei.
Carnea se inlocuieste cu peste, cel mai indicat este batogul si alti pesti oceanici. Zilnic trebuie consumate alge marine, de preferat laminariile, care contin multe vitamine si minerale si au capacitatea de a dizolva tumorile. De 2-3 ori pe zi se consuma cate 1/2 lingurita de alge, inainte de masa, sau se adauga la bucate, in loc de sare. Meniul se imbogateste cu terciuri din cereale si musli. In bucate se adauga plante cu calitati antitumorale: urzica, pasatul vrabiilor, podbal, frunze tinere de papadie, traista-ciobanului, troscot, brusture, ghimpe, pungulita de camp (paduchernita). Se bea zilnic ceai preparat din crengute proaspete de brad. O lingura de crengute tocate se infuzeaza in 250 ml apa clocotita pana la racire. Se bea cate 1/2 pahar, de 2-3 ori pe zi. Mancarea si bauturile trebuie sa aiba temperatura corpului, mai ales in caz de polipi in gat sau in stomac; se renunta categoric la alimentele fierbinti sau foarte reci.
Retete populare
Polipi in stomac
* In 200 ml suc de morcov se adauga 2 linguri suc de ceapa sau usturoi si 4 linguri suc de spanac. Se beau cate 150 ml, de 2-3 ori pe zi.
* Solutie de sare: o lingura de sare se dizolva in 500 ml apa fierbinte si se lasa pana particulele nedizolvate se aseaza la fund. Se bea apa limpezita, cate 150 ml, de 3 ori pe zi, timp de 5 zile. Urmeaza o pauza de 5 zile. Cura (cu pauze) se repeta inca de 3 ori (in total 4 cure).
Polipi in zona naso-faringiana
* Solutia de sare preparata dupa reteta precedenta se foloseste si pentru irigarea nasului, cu ajutorul unei pompite (clisme pentru copii mici), dar si pentru gargara, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile.
* O lingura din planta laptele-cainelui (Euphorbia helioscopia) se toaca si se infuzeaza o ora, in 250 ml de apa clocotita. Se strecoara si se fac instilatii in nas cu o pompita sau cu ajutorul unui ceainic, de 400-500 ml. Adultii pot sa traga solutia pe nas din palma si sa scuipe pe gura.
* Se umple cu apa o cratita si se aduce apa pana la punctul de fierbere. Deasupra se instaleaza o strachinuta, in care se prepara un unguent (in timp ce apa fierbe in continuare pe foc mic) din 8 linguri de unt de vaca nesarat, 2 linguri pulbere de sunatoare si 80 de picaturi suc de rostopasca. Toate componentele se amesteca foarte bine si se iau de pe foc. Dupa racire, se picura in fiecare nara cate 2 picaturi, de 3-4 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Dupa o pauza de 14 zile, cura se repeta.
* O lingura de iarba uscata de anason taiata marunt se macereaza timp de 10 zile, in 100 ml de alcool dublu rafinat, intr-un loc cald si la intuneric. Se agita zilnic. Solutia strecurata se dilueaza cu apa fiarta si racita, in raport de 1:3, si se picura in nas, cate 10-15 picaturi, de 3 ori pe zi, timp de o luna. Cura se repeta dupa o pauza de 3-4 saptamani.
* Se picura in nas ulei homeopatic Tuia".
* Se prepara un amestec din 3 linguri de galbenele, 2 linguri flori de cicoare, 2 linguri de scrantitoare (Potentilla argentea), 1 lingura de rostopasca. In termosul cu 500 ml apa fierbinte se adauga 4 linguri amestec de plante si se infuzeaza 4 ore. Se face gargara de 6 ori pe zi cu infuzie calda, iar in nas se picura cate 12 picaturi, de 3 ori pe zi.
Polipi in organele genitale
* Se culeg flori de stejar si se usuca la intuneric. Doua linguri de flori se fierb in 250 ml apa, timp de 5 minute. Se infuzeaza 6 ore si se strecoara. Se fac spalaturi sau bai locale, timp de 20 minute.
Retete universale
* Crengute tinere de tuia se toaca marunt. Se amesteca 50 g de planta cu 450 ml de tuica si se lasa la macerat 16 zile, agitand periodic. Dimineata, pe nemancate, se bea cate o lingurita de macerat diluat cu 100 ml de apa. Dupa o luna de administrare, urmeaza o luna pauza, apoi cura se repeta.
* Se fierb tare 7 oua, se scot galbenusurile si se farama bine. Se rasnesc 6 linguri de seminte de dovleac si se amesteca cu galbenusurile si cu 500 ml ulei nerafinat. Amestecul se tine 20 minute pe bain-marie, se raceste si se pastreaza in frigider. Dimineata, pe nemancate, se consuma o lingurita cu varf, timp de 5 zile. Urmeaza o pauza de 5 zile si cura se repeta, pana se termina tot amestecul.
* Tinctura de propolis (din farmacie). Se amesteca o lingurita de tinctura diluata cu 50 ml apa si se bea de 2-3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa, timp de 2 luni. Se repeta dupa o pauza de 10 zile.
* Tinctura de galbenele (din farmacie). Se bea cate o lingurita diluata cu 50 ml apa, o data pe zi, timp de 2-3 luni.
* Se rasnesc si se amesteca in parti egale flori de musetel si rostopasca. O lingura de plante se infuzeaza in 200 ml apa fierbinte, timp de 6-8 ore, apoi se strecoara. Se bea cate o lingura, de 4 ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa. O cura dureaza o luna, urmeaza o pauza de 10 zile, dupa care cura se repeta.
* Se amesteca in parti egale radacina de brusture, salvie, coada-calului, fumarita si vasc. O lingura de amestec se infuzeaza o ora in 250 ml de apa. Se bea cate 1/4 - 1/3 pahar, de 3 ori pe zi, inainte de masa, timp de o luna.
Un remediu vestit:
ROSTOPASCA
Efectele tratamentelor cu rostopasca sunt recunoscute si de medicina oficiala. Pentru un rezultat sigur, preparatele de rostopasca trebuie sa intre in contact direct cu polipii. De aceea, cel mai des se trateaza cu rostopasca polipii in nas, pe colul uterin, in stomac si in colon. La fel de bine se trateaza polipii in pancreas si ficat, deoarece componentele active ale plantei se acumuleaza in organele respective.
* Orice polip si papilom vizibil trebuie uns cu suc de planta (condensat prin evaporare).
* Doua linguri de frunze cu flori se infuzeaza 2 ore in 500 ml de apa fierbinte. Timp de o luna, se bea cate o lingura, de 4 ori pe zi. Dupa o pauza de 7 zile, cura se repeta. Se opreste cresterea polipilor. Se foloseste cel mai des pentru polipi in stomac, ficat si pancreas.
* Daca polipii se localizeaza in colon, se folosesc clisme cu infuzie de rostopasca. Se toaca planta proaspata, cu flori sau fara. Se pun 4 linguri de iarba tocata in 500 ml apa rece, se amesteca bine si se infuzeaza 24 de ore. Cu 2 ore inainte de procedura terapeutica, se face o clisma simpla, cu apa calduta (se poate si cu ceai din musetel). Infuzia de rostopasca se introduce cu irigatorul, foarte incet, timp de o ora.
* Pentru vindecarea colonului de polipi se mai folosesc si microclisme cu suc de rostopasca. In 50 ml de apa se dizolva 7 picaturi de suc. Daca in loc de apa se foloseste ceai de musetel, se imbunatateste si functia prostatei. Microclisma se face dupa o clisma obisnuita de curatare a colonului. Sucul trebuie tinut in intestine cat mai mult, ca sa fie absorbit total.
* Rostopasca este o planta toxica, de aceea consumul exagerat poate duce la otravirea organismului. Nu depasiti dozele recomandate !
* Pentru scaparea mai rapida de papilomatoza, locurile afectate se tamponeaza cu suc de ceapa sau de castraveti (picaturile care apar pe locul taierii la legume), sau cu tinctura preparata din suc de rostopasca, amestecat cu tuica sau cu suc de ghimpe.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu