Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Sulfina (Melilotus officinalis)



Descriere

Sulfina este o planta anuala, uneori bisanuala, cu tulpina dreapta si ramificata, inalta de 50-100. Frunzele sunt trifoliate , cu foliolele dintate pe margini. Florile au culoare galbena, sunt placut mirositoare, dispuse cate 30-70 in jurul unui ax, usor aplecat in jos. Infloreste incepand din iunie pana in septembrie. Creste prin fanete, locuri pietroase, pe marginea drumurilor, de-a lungul cailor ferate.

Recoltarea

Se recolteaza in perioada infloririi si inainte de aparitia fructificatiilor.

Mod de uscare

Uscarea se face in straturi subtiri pe cale naturala sau in uscatorii la o temperatura de 35 grade C. Din 4-5 kg flori proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

In afectiunile de stomac si ca aromatizant. Intern: sedativ, expectorant, hipotensiv, diuretic. Extern: antiseptic, calmant(bai), antiinflamator gingival.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu