Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Urzica moarta (Lamium album)Descriere

Urzica moarta este o planta vivace, ierboasa, cu tulpina din 4 muchii, putin paroasa, cu frunze opuse, petiolate, avand forma ovala, dintate pe margini. Florile sunt albe, mari, formate din 2 buze din care una superioara in forma de coif sub care se afla 4 stamine si pistilul. Inloreste incepand din aprilie si pana toamna. Creste la marginea padurilor, in santuri umede, pe langa garduri si drumuri.

Recoltarea

De la urzica moarta se aduna pe vreme uscata florile fara caliciu. Recoltarea incepe in momentul infloririi si se continua pana toamna tarziu. uneori se recolteaza planta intreaga cu flori si fara radacina.

Mod de uscare

Florile trebuie uscate cat mai repede dupa recoltare, in staturi subtiri, in incaperi aerisite sau la soare. Uscarea pe cale artificiala se face la o temperatura de 35 grade C. Din 6-7 kg flori proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se utilizeaza pentru calmarea nervilor si ca antiseptic, iar extern in leucoree. Intern: sedativ, emolient, expectorant, diuretic, antidiareic usor. Extern: astringent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu