Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Astragalus - intaritor de execeptie al sistemului imnunitar


Pentru ca este tot rece ne amintim tot mai des de prevenirea imbolnavirilor date de raceala, gripa, sau alergiile ce ne asteapta pe multi dintre noi, de cum da firul ierbii la primavara. Si dupa cum spune o vorba simpatica, "iarna nu-i ca vara" m-am gandit sa scriu cateva cuvinte despre Astragalus, care ne poate ajuta sa rezolvam multe dintre problemele de sezon.

Stiti pasiunea mea legata de dietoterapie, altfel spus a incerca sa rezolvam prin regim alimentar imbolnavirile, sau a le preveni, folosind mancaruri si mirodenii mai "speciale", care ne sunt oarecum la indemana. De altfel, alaturi de dietaoterapie, exista in Medicina Traditionala Chineza (TCM) o disciplina, un mod de terapie care se numeste Fu-Zheng. Acesta se refera la tratarea bolnavilor aproape exclusiv prin marirea rezistentei organismului si intarirea sistemului imunitar.
Una dintre plantele medicinale foarte folosite in acest fel de tratament este Astragalus, pe latineste Astragalus membranaceus iar pe chinzeste Huang Qi. Pentru mine Astragalus este o mica-mare minune 9De fapt este una dintre cele 50 cele mai importante plante medicinal chinezesti). Toti stim despre Ginseng. Ei bine, Astragalus-ul este mai putin spectaculos insa este mai gustos, lucreaza mai temenic, stimulant de exceptie al sistemului imunitar si este, dupa parerea mea, mai efectiv decat multe dintre vaccinurile antigripale, vitamine si intaritoare.
Sa va spun intai cate ceva despre "la ce este bun, maica?" cum zicea bunica mea, si apoi cum arata si cum il putem folosi acasa, ieftin, preventiv, efficient.
- Se foloseste ca tonic general, intaritor al energiei wei-qi,protectoare a organismului de factorii patogeni, in special impotriva frigului. Pentru tineri este considerat superior ginsengului. Invigoreaza energia, controleaza transpiratiile nocturne si spontane, folositor in cazul retentiei de apa, edeme, reduce setea excesiva.
- Invigoreaza energia, intareste plamanii ferindu-i de raceala, protejeza sistemul digestiv, ajutandu-l sa preia cat mai multa energie din mancare.
- Folosit cu mare success in cazul slabiciunii organelor, in cazuri de prolaps sau sangerare excesiva a uterului.
- Singur sau combinat cu alte plante/remedii chinezesti trateaza fibroza ficatului, miocardita, infectii virale, boli de inima, cancerul pulmonar (tipul cu celule mici), probleme ale ficatului, rinichilor sau de ciclu.
- Intaritor al sistemului imunitar: stimuleaza productia de anticorpi, celule albe, celule T, creste agresivitatea celulelor macrofage protectoare, imunitatea generala a organismului.
- Protejeza ficatul de toxine inclusiv de produsele folosite in chemoterapie.
- Folosit la tratarea bolilor de tip Alzheimer, tratament support in cazul chemoterapiei, component al formulele din plante pentru tratarea anorexiei, artritei, a sindromului oboselii cronice, hipertensiunii arteriale, tratament support in diferite tipuri de cancer, a malariei, a racelilor simple, a infertilitatii masculine (imbunatateste motilitatea spermei si productia acesteia), a SIDA, a batranetii premature.
Puteti folosi astragalul in stare uscata (se foloseste radacina taiata in feliute subtiri si late de cca 2 cm), la ceaiuri, adaus la ciorbe, in forma de extract sau ca ingredient al feluritelor remedii chinezesti (pilule patent). Se spune ca 500 de mg zilnic sunt de ajuns insa material medica chinezeasca merge pana la 7g uneori si mai mult. Dar asta este treaba practicianului TCM pe care-l vizitati.
Arata ca niste lemnisoare subtiri si il puteti gasi la orice magazin alimentar chinezesc, Intrebati de Astragalus sau de Huang Qi (pronuntat huang ci).Se poate folosi ca pe o leguma uscata adaugat la ciorbe, cate un lemnisor la o oala de 3-4 litri. In plus, dimineata se pune cate un varf de lingurita de extract la o cana de ceai Se foloseste in principal ca intaritor impotriva racelior si este foarte efectiv, mai ales toamna tarziu sau primavara devreme. Trebuie insa sa aveti grija, luati-l numai preventiv, pentru daca ati racit deja, este cam tarziu. In caz contrar se spune ca intareste si 'microbul" sau virusul ce a pornit boala.

1 comentarii:

Unknown spunea...

Astragalusul se gaseste si sub forma de capsule, mult mai usor de administrat. De talii pe http://naturasanat.ro/13-astragalus.html

Trimiteți un comentariu