Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Ciuperca piciorului, combătută cu ulei de lavandă


Infecţiile fungice apar atât la unghiile de la mâini, cât şi la cele de la picioare. Micozele ce apar la picioare sunt provocate de un grup de ciuperci denumite dermatofiţi. Aceste ciuperci sunt periculoase, pentru că se hrănesc cu keratina ce formează suprafaţa unghiei. Cele două degete cel mai des afectate sunt cel mare şi cel mic de la picior. Ciuperca piciorului cauzează disfigurarea şi decolorarea unghiilor. E o boală contagioasă şi deseori ereditară.

Tratament cu apă sărată

Simptomele ciupercii piciorului sunt foarte evidente. Unghia afectată va deveni gălbuie sau maronie şi în acest fel va fi greu să purtaţi încălţăminte. Resturi urât mirositoare pot apărea sub unghie. De asemenea, unghia poate începe să se fărâmiţeze şi chiar poate să cadă de tot. Pentru a ţine în frâu această problemă de sănătate vă propunem câteva reţete tămăduitoare. Preparaţi o soluţie din patru linguri cu vârf cu sare grunjoasă la un litru de apă. Ţineţi picioarele în această soluţie timp de zece minute. Repetaţi în fiecare seară.

Uleiul de măsline luptă cu infecţia

Înmuiaţi o bucată de vată în ulei de lavandă. Puneţi-o pe marginea unghiei afectate şi pe zonele înconjurătoare de două-trei ori pe zi. Uleiul de lavandă ajută în lupta împotriva infecţiei şi previne iritaţiile. Şi uleiul de măsline este binefăcător. Ungeţi timp de trei săptămâni, în fiecare seară, zonele afectate de micoză cu ulei de măsline, deoarece are proprietăţi antifungice şi este un bun cicatrizan.

Oţetul de mere opreşte dezvoltarea microorganismelor

Înmuiaţi piciorul timp de 15-20 de minute într-un amestec alcătuit dintr-o parte de oţet de mere şi două părţi de apă călduţă. Mai multe studii au arătat că oţetul poate opri dezvoltarea unor microorganisme. Acesta este un foarte bun remediu împotriva ciupercii piciorului dacă îl lăsaţi să pătrundă bine în piele şi apoi masaţi.
La fel de bine luptă cu ciuperca piciorului şi tinctura de propolis, cu care trebuie să ungeţi degetele afectate. Un alt remediu aflat la îndemână, în casă, este… apa de gură. Aşa că nu strică să vă clătiţi cu apă de gură zona afectată de micoză. Antisepticul puternic va ajuta la vindecare.

Feriţi-vă de umezeală!

Unul dintre cele mai eficace remedii naturale antifungice este de a ţine degetele departe de umezeală. O pudră antifungică poate fi stropită pe şosetele dumneavoastră dacă simţiţi că rămân umede. Dacă transpiraţi mult trebuie să vă faceţi un obicei de a vă descălţa cât mai des. De preferinţă purtaţi sandale sau încălţăminte ce lasă piciorul să „respire”.
În plus, evitaţi să umblaţi în picioarele goale în locuri cum ar fi piscinele publice, duşurile comune sau vestiarele, pentru că ciuperca este contagioasă. Spălaţi-vă mâinile după ce aţi atins zonele afectate de ciupercă.
Păstraţi-vă unghiile scurte. Tăiaţi-le drept, dar amintiţi-vă să nu tăiaţi în piele prea adânc în zona afectată, deoarece nu faceţi decât să creaţi un loc unde se vor aduna microbii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu