Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

TOTUL DESPRE CHAKRE


AURA


Cele cinci simturi servesc omul fizic suficient de bine. Chiar si traditiile ezoterice ne-au inavatat de mult ca, atat cele cinci simturi, cat si forma fizica sunt limitate si sunt de fapt expresii incomplete ale realitatii totale .Corpul fizic este inconjurat de o emanatie enerjetica in forma ovoidala (atunci cand este sanatoasa) .Ea este alcatuita din diferite benzi de energie, care reflecta, fiecare,un aspect al fiintei. Banda cea mai din interior, mai aproape de corp, urmareste controlul corpului fizic. Acesta este corpul eteric( dublura nevazuta a corpului nostru fizic, creata din materie foarte fina numita de foarte multe ori- materie negativa) . Dincolo de aceasta banda se situiaza alta formata dintr- o materie si mai fina, care reflecta natura emotionala a omului. Deseori, el este numit corpul astral sau, uneori corpul dorintelor. Mai departe se afla corpul mental, un nivel de emanatie care reflecta natura mentala a omului. Toate aceste benzi de energii divers colorate formeaza aura, oglinda fiintei, haina adevarata a omuli. Aura poate fi vazuta prin clarviziune, in termeni de culoare, stralucire, claritate si definitie sau mai poate fi vazuta prin intermediul unor exercitii si antrenamente speciale. (considerate secrete in unele invataturi).


CIMPUL ETERIC

Credinta potrivit careia noi nu suntem fiinte fizice, pur si simplu, este universal sustinuta in cadrul traditiilor spirituale ale vietii universale. O astfel de credinta este intim legata de o viziune mai larga asupra realitatii.In conformitate cu aceasta forma fi zica este vazuta ca o manifestare a intregii fiinte. Ea este privita ca cel mai dens emitator al constiintei, compus din materie densa, bruta, care vibreaza pe anumite frecvente. Asa cum ne-a aratat fotografia kirliana, celulele vii genereaza o luminozitate sau o emanatie non-fizica, ce interfereaza si inconjoara intregul organizm, chiar daca este vegetal, animal sau uman. Acesta este ehiculul eteric, prrotector,corp sau cimp energetic, in functie de terminologie si locul unde este intrebuintat. Este foarte usor sa simti acest camp prin cateva exercitii de baza. Acest nivel de vibratii se refera uneori la aura de sanatate sau corpul vital, deoarece simtomele ale orecarei boli apar mai intai in interiorul acestui camp, influentand forma eterica a lui si culoarea in dreptul diferitelor organe din interiorul corpului fizic. Nivelul eteric si cel fizic servesc ca un intreg unificator. Corpul eteric nu poate exista fara corp fizic si invers. Acest lucru se refera nu numai la om ci la absolut toate vietatile, plante si minerale.In diferite traditii aceste doua niveluri poarta diferite nume, in dependenta de cultura, relijie,s.a.m.d. Dar pretutindeni aceste doua la un loc au denumirea de, orasul sufletului.
Corpul eteric cat si cel fizic au nevoe de prana( energie vitala) pentru a mentine sanatatea si vitalitatea. Corpul fizic solicita mai intai prana trupeasca obtinuta din mancare si aer. Prana din aer este mult mai potrivita si mai fina decat cea obtinuta din mancare. Tot odata solicita si cateva grade de prana profunda sau fina. Forma eterica scoate prana profunda de la cele mai rafinate niveluri si o transmite prin chakre. Nivelul eteric, spre deosebire de cel fizic, este foarte sensibil tiparelot gandirii si astfel, inconjurand dublul eteric, acesta poate fi extins prin viizualizare si respiratie directa. Acest lucr se infaptueste relativ usor de catre un om antrenat pentru aceste operatiuni si este in conformitate cu legea care spune ca energiile urmeaza gandirea.

CIMPUL ASTRAL

Mai departe de banda care ii apartine corpului eteric se raspandeste o alta banda, de o alta ensitate si culoare care in mod obisnuit este numita, corpul astral, corpiul emotional sau corpul dorintelor, deoarece acest nivel reflecta adevaratele noastre dorinte.Aceasta banda se extinde la distanta in toate directiile. Am putea sa-l consideram ca pe un sistem de antene personale. Atunci cand intalnim pe cineva pentru prima oara ori ne aflam noi insine intr-un loc ciudat, cimpul astral selectioneaza si transmite senzatii catre noi. Ne putem simti bine sau rau, sanatosi sau bolnavi, in ceia ce pare a fi o situatie perfect acceptabila . Noi putem sismti ceva pentru o alta persoana, cu mult timp inainte de a fi capabili sa confirmam acel ceva . Cand doua persoane se atrag, cele doua campuri energetice ale lor se imbina si se intrepatrund unul in altul .Sentimentele contrare, minia si sentimentele puternice de neplacere creaza bariere intre aceste campuri : nu exista absorbtie sau interactiune ; cele doua campuri raman inchise.
Exista un joc constant de energii, deoarece cimpul astral oglindeste toate schimbarile de comportamet si raspunde la comportamentele si vibratiile altora. Acest camp de fapt raspunde nu numai la comportamentele oamenilor dar si la toate modificarile din mediul ambiant (floare, copac, spatiu ) si interactioneaza cu ele.
Emotiile omenesti genereaza tipare specifice de energie : ura,dorinta sexuala, lacomie, dorinta, manie, dragoste, devotiune, incredere, – fiecare poseda nivele de vibratii diferite, proprii si specifice. Forma astrala reflecta interactiunea emotiilor ca intr-o oglinda.Calitatea si claritatea acesteia reflecta in mod direct raspunsurile emotionale. Acest camp este detectorul de minciuni creat de catre natura la cel mai inalt nivel de perfectiune . Clarvazatorii indica faptul ca stralicirea si lumina insotesc seria emotiilor pline de abnegatie ca iubirea altruista si compasiunea. Invelisul astral se intuneca foarte mult devenind plumburiu si deformat, reflectand persistent starile emotionale urate.
Oglinda magica este imaginea prefereata din povestele cu zine. Ea simbolizeaza oglinda astrala vie care, intr-adevar exprima dorintele . Cimpul astral reflecta fara discriminare. La copii deoarece cimpul mental nu este dezvolatat, cimpulastral se deschide direct spre lumea exterioara . Adultii care nu-si controleaza emotiile mental raman polarizati la acest nivel . Subsumarea cimpului emotional scopului spiritual face ca o minte linistita, cu stapanire de sine si aspiratie spirituala, sa aiba nevoe de educarea diiscrepantei dintre sentimentul subiectiv si reactia acestuia . Budismul accentueaza educarea calmului ca mijloc de control al extremelor si senimentelor dezechilibrate, produsa de actiunea neretinuta a emotiilor. Dorintele personale si motivele sunt consteintizate si aduse la cea mai inalta expresie prin compasiunea atotcuprinzatoare. Cimpul astral devine oglinda celor mai inaltatoare emotii, cand emotiile care hranesc sinele au fost linistite.

CIMPUL MENTAL

Invelisul mental constitue aspectul exterior si cel mai putin dens al aurei, deaceia este si mai greu de observat. El pare sa inceapa la capatul cimpului astral, cu toate ca in realitate, el interfereaza toata suprafata astrala, eterica si cea fizica. In general nici in camp nu are granite foarte bine determinare ci doar usor trec din unul in altul schimbandu-si frecventa si densitatea. Aceasta banda de energie reflecta natura mentale si dezvolta capacitatea de a utiliza mintea in anumite feluri. Gama activitatilor mentale, pe care societatea noastra le cere prin educatie si munca, stimuleaza rareori dezvoltarea la acest nivel. Eu consider ca urmatoarele tipuri de activitate mentala produc ascutirea aurei mentale. Eu consider ca omul are nevoe sa-si dezvolte capacitatea de a gandi clar ( asupra tuturor problemelor care afecteaza specia) Desi pare o cerinta extrem de pretentioasa, totusi ea ridica toate intrebarile fundamentale, pe care cei mai multi oameni cauta sa le evite, si statueaza nivelul gandirii abstracte . Mintea trebue sa se orienteze prin practica concentrarii, sa inteleaga prin practica meditatiei,si sa se ridice la cel mai inalt nivel posibil prin contemplare . Prin dezvoltarea facultatilor mentale superioare, noi capacitati devin mai active. Acestea includ capacitatea de a receptina ganduri inspiratoare si idei intuitive dintr-un depozit care, invariabil, apare intr-o forma extrema. Telepatia si alte fenomene mentale sunt mai de asteptat sa apara su controlul constient . Astfel, ddezvoltarea unei ratiuni mai inainte rafineaza invelisul mental .

CIMPUL CAUZALITATII

Campul cauzalitatii isi are originea in realitatea spirituala. El interfereaza campul mental individual si totodata se afla in campul universal.Aceasta energie serveste ca element de legatura inrre nivelul unitatii si cel al dualitaii . Experienta umana este invariabil impartita intre <> si << non-eu>>. In experienta clasica mistica exista un coplisitor simt al unicitatii.Distinctia mai sus numita, pur si simplu nu exista ..
Lumea materiei, impletita ca energii eterice, este un plan de efecte. Ceea ce stim despre noi nu-si are originea in acest nivel, ci rezulta diin anumite legi. Nivelul cauzal este acel nivel, asa cum ii spune si numele, este un plan de generare, nu de manifestare.
Fiinta umana individuala este putin constienta de acest nivel. Dat fiind ca traim in plan material, ar putea fi foarte dificil pentru noi sa mentinem acest nivel de constiinta. Acei mistici care abia au atins acest nivel, se simt deseori stanjeniti in interiorul iluziilor materiale. Totusi, este suficientsa stim ca noi avem radacinile in viata universala, prin campul cauzal. Corpul cauzal este adesea numit in traditia hindusa anandamaya kosa, sau corpul beatitudinii. Energiile profunde sunt la fel de complicate ca si formele fizice . Cheia actiunii cu aceste energii este simpla in esenta, dar dificil de aplicat. Energiile profunde raspund mai promt la gandirea aplicata. Potrivit uneia din legile energetice universale care spune ca << Energia urmeaza gandirea>>, energiile noastre profunde reflecta starile noastre mentale de bine sau de rau. Axioma semnifica totodata faptul ca atitudinile obisnuite produc in mod egal tipare de energii care, in schimb, ne afecteaza sanatatea si bunastarea.Daca vrem sa ne schimbam, trebue sa nene luam in consideratie pe noi insine, in schimbarea tiparelor noastre de constiinta.
Relatia dintre energiile fizice si cele profunde este complexa.Nivelele profunde ale fiintei noastre ne indica niveluri ascunse de potential in interiorul nostru, al tuturor.Daca fiecare dintre noi avem sapte centri majori al consteintizarii, este sigur ca marea noastra majoritate nu au exploarat inca potentialul pe care acesti centri ii au.Conditia noastra poate fi asemuita cu cea a persoanei care sta nemiscata, trebbuind totusi sa descopere functiile membrelor.
A deveni constient de propria si adevarata noastra natura este un proces dificil si deseori dureros. El cere un acord liber consimtit, pentru a merge pe drumul spre propria noastra iluminare. Acesta necesita actiunea constiintei si a propriilor noastre profunzimi.
 

CHAKRA BAZALA:  KUNDALINI. ROSU.( 800 –> 1200Hz), 
(culoarea sangelui si a vitalitatii, aceasta culoare intareste circulatia sangelui)
MULADHARA- Pamant
Numar pale, culori – rosu 4.
Simtul – Miros.
Nota muzicala – DO.
Semnificatia – Puritatea.
Tema – Supravetuirea, este in legatura cu organele de reproducere si suprarenalele.
Subordonarea in corp – Toate partile tari, coloana, oasele, dintii, unghii, ambele picioare. Anus, rect, intestine, prostata, sange, formarea celulelor.
Subordonarea glandei hormonale – Suprarenalele ( Adrenalina, noradrenalina)
Medulara suprarenala – Epinefrina ( stimuleaza sistemul nervos, sistemul circulator si intensifica eliberarea glucozei din ficat)
Daca este hipoactiva, se foloseste culoarea rosie.
Daca este hiperactiva se foloseste culoarea verde urmata de o mica doza de rosu.
Vitalizeaza rinichii . Hraneste toate partile corpului fizic cu principiul datator de viata, cu vointa de a trai, conducand la instinctul fundamental de autoconservare .Atunci cand este dezvoltata, ea permite ca devotiunea pentru ajutorul dezinteresat, provenind din vointa spirituala, sa fie inregistrata in mod continuu de catre chakra din crestetul capului
Numai chakrele crestetului, inimii si plexului solar pot primi energii din planurile superioareOarecare alta chakra pate primi energii din plan superior numai dupa ce aceasta a fost initial receptionata de catre una din aceste trei chakre.

FUNCTIILE FIZICE.

Este localizata in zona coccisului, la baza sirei spinarii . Este legata de functiile sistemului circulator, sistemului de reproducere si extremitatilor inferioare . Este centrul fortei fizice si in acelasi timp este centru vitalitatii fundamentale ale organismului. Influenteaza testiculele si ovarele, gambele, picioarele si zona pelviana a corpului.
Tipul de forta- Energia vointei, viata universala,
Organe dense- Rinichi, sira spinarii.


FUNCTIILE PARANORMALE


Este un centru legat de nivelul de constiinta care controleaza energiile noastre generatoare de viata . Stimulata in mod potrivit, poate destepta constiinta talentelor vietelor anterioare si prin aceasta poate usura temerile.
Este un centru care sprigina realitatea dumneavoastra fizica . Corespunde organelor reproductive – radacinile creatiei formei materiale a viitorului copil.
Cuprinde operatiile fundamentale ale intretinerii fizice si bunastarii generale.

“ATITUDINILE MINTALE SI EMOTIONALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII
Hiperactiva. Agresiv din punct de vedere fizic, razboinic, impulsiv, incapacitate de a recunoaste limitele, obsesiv din punct de vedere sexual, hiperactiv, nesabuit.
Hipoactiva. Inselator, prea precaut, constient de putere, posesiv,necesita aprobare, tanjeste dupa emotii si schimbare, dar refuza sa actioneze in acest sens, prea obosit, nu are energie sa faca ce vrea. Reactivitate ; agresiune, biligerenta, inselatorie.

CHAKRA SPLENICA:
SACRALA. PORTOCALIU.( 950–>1050 Hz),(culoare creativa si vindecatoare)

SWADHISTHANA- Apa
Numar pale culori – oranj 6
Simtul – Gust.
Nota muzicala-RE.
Semnificatia – Cunoasterea.
Tema- Aici este sediul emotiilor si este in legaura cu organele de reproducere, iar organul corespunzator este splina.
Subordonarea in corp – Organele de reproducere, rinichi, vizica, toate lichidele ca : sange, limfa, sucuri digestive, sperma.
Subordonarea glandei hormnale – Sexuale ( ostrogene, testosteron).Testiculele-Androgen ( stimuleaza si pastreaza caracteristicile sexuale secundare masculine)
Ovar si placenta – Relaxina ( relaxeaza ligamentele pelvisului, pentru a largi canalul de trecere pentru nastere)
Ovar – Estrogen, Progesteron ( initiaza pregatirea uterului pentru oul fertilizat, stimuleaza si pastreaza caracteristicile sexuale secundare feminine. Progesteronul este necesar pentru prevenirea avortului embrionului, stimuleaza pregatirea finala a uterului pentru oul fertilizat)
Daca este hipoactiva se foloseste culoarea portocalie
Daca este hiperactiva se foloseste culoarea albastra, urmata de o mica doza de portocaliu.
Asimileaza prana din atmosfera, care, ulterior, vitalizeaza intregul sistem de chakre majore si minore
 Se considera a fi intr-o stare dezvoltata la toate fiintele umane.
Vitalizeaza vieta sexuala si oganele de reproducere .

FUNCTIELE FIZICE.

Este legat partial de functiile glandelor suprarenale. Exercita de asemenea o influenta majora asupra sistemului de reproducere si a intregului sistem muscular.Influenteaza sistemul excretor al organismului, actitatile splinei, vizicii urinare, pancriasului si rinichilor.Este un centru major pentru detoxifierea organismului
Tipul de forta- Forta vitala, Forta fizica, Energia vitala, Viata animala.
Organele dense- Organele sexuale.

FUNCTIILE PARANORMALE

Acest centru influenteaza simtirea si emotiile, dorinta,placerea si sexualitatea. Este legat de constiinta creativitatii . Controleaza numeroase functii ale personalitatii . Poate fi stimulat prin culoare ca sa deschida comunicarea cu energiile si fiintele din planul astral al vietii.
Se localizeaza incentrul abdomenului, la cativa centimetri mai jos de ombilic.Este centrul simpatiei si a sexualitatii .In mare parte prin acest centru percepem sentimentele altora, indiferent daca este vorba despre cele senzoriale, emotionale, sau intuitive.

ATITUDINILE EMOTIONALE SI MINTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII

Niperactiva. Egoist, arogant, senzual, prea mandru sau vanitos; foarte incordat emotional, cautator constant de putere.
 Nipoactiva . Neincrezator in altii, introvertit, incapabil sa manifeste emotii,ingrijorat de ce gandesc altii despre el, antisocial, urmeaza multimea de cele mai multe ori.

CHAKRA PLEXULUI SOLAR:
GALBEN.( 500 –> 475Hz),
(culoare asociata invatarii intelectuale si a gandirii limpezi).
MANIPURA – Foc
Numar pale culori – galben 10
Simtul- vaz.
 Nota muzicala – MI.
Semnificatia – Comportamentul.
Tema – vointa si intelectul si a razbate cu ajutorul vointei << dand din coate>>, este in legatura cu pancriasul.
Subordonare in corp – Spatele inferior, cavitatea abdominala, sistemul digestiv, stomac, ficat, splina, pancreas, sistemul neurodigestiv.
Subordonarea glandei hormonale – Pancreas ( insulina – mareste depozitarea de glicogen din ficat, micsoreaza nivelul zaharului din sange, influenteaza echilibrul apei ;factor principal in reglarea trecerii glucozei in celule.
Glucagonul – Stimuleaza eliberarea glcozei din ficat.
Daca este hipoactiva, se foloseste culoarea galbena .
Daca este hiperactiva, se foloseste culoarea violet cu purpuriu, cu o mica doza de galben.
Vitalizeaza sistemul nervos simpatic ( care activeaza involuntar muschii ce mobilizeaza corpul pentru actiune ) Aceasta chakra se considera a fi dezvoltata la o fiinta umana medie sau obisnuita, caz in care inregistreaza emotii ce pot incorpora atat sentimente din corpul emotional, cat si ganduri concrete din corpul mental .

FUNCTIILE FIZICE

Acest centru este legat de zona plexului solar a corpului. Include sistemul digestiv, glandele suprarenale, stomacul, ficatul si vizica biliara.Ajuta organismul in asimilarea substantelor nutritive . Este legat si de functiile emisferii stangi a creierului . Multe boli invalidante, ulcere, probleme intestinale si afectiuni psihosomatice sunt usurate prin lucru cu acest centru.
Tipul de forta- Forta astrala, Emotia, Dorinta, Atingerea.
Organele dense- Stomacul, Ficatul, Vizica biliara, Sistem nervos.


FUNCTIILE PARANORMALE

Este legat de nivelul constiintei care ne poate face clarvazatori – capacitate de a simti sentimentele si emotiile celorlalti . Este un centru de simpatie si impresii parapsihologice generale . Atunci cand este stimulat corect, deschide intelegerea talentelor si capacitatilor altor suflete.Ajuta foarte mult la acordarea noastra cu elementele naturii.
Este centrul energiei personalitatii, adica a puterii personale, a initiativei si a creativitatii .

ATITUDINILE EMOTIONALE SAU MINTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII .

Hiperactiva . Emite judecati, critic, nerusinat din punct de vedere mental, absolutist In atitudine, planueste intotdeauna si nu se manifesta mai nici odata, incapatinat, Are intotdeauna nevoie mare de schimbare / variatii.
Hipoactiva . Se simte lipsit de recunoastere, distant, se simte izolat, infricosat sa afle lucruri noi, probleme psihosomatice.

CHAKRA INIMII:
VERDE.( 250 –> 475Hz)
(o nuanta fumurie denota pace si armonie)

ANAHATA – Aer

Numar pale culori – verde 12.
Simtul – Pipait
Nota muzicala -Fa.
Semnificatia -Iubirea.
Tema - Capacitatea de al accepta pe celalalt asa cum este, este in legatura cu timusul.
Subordonarea in corp- Spatele superior, inima, cavitatea toracica, plamani inferiori, sistemul circulator, piele, maini .
Subordonarea glandei hormonale – Timusul ( hormon timian)
Daca este hipoactiva- folositi culoarea verde
Daca este hiperactiva, se foloseste culoarea verde urmata de roz sau tonuri de rosu deschis.
Leaga fluxul vietii (sutratma) de monada, iar acest flux controleaza circulatia sangelui, care, in schimb, hraneste celulele individuale ale trupului. Aceasta chakra vitalizeaza si controleaza nervul vag, cel mai mare nerv din sistemul nervos parasimpatic.( care activeaza involuntar muschii ce refac energiile corpului) Atunci cand este dezvoltata, ea inregistreaza compasiunea provenita din dragostea spirituala, care e traita ca un sens al unitatii cu ceilalti

FUNCTIILE FIZICE

Acest centru are influenta asupra functionalitatii glandei timus si a intregului sistem imunitar al organismului . Este legat de inima, si de activitatea pulmonara, ca si de sistemul circulator. Influenteaza asimilarea substantelor nutritive . Are o influenta puternica asupra bolilor copilariei si a dezvoltarii unui sistem imunitar puternic impotriva lor. Este legat de activitatile de regenerare a tesuturilor .
Tipul de forta – Forta vitala, Constiinta de grup.
Organele dense – Inima, Sistemul circulator, Sangele, Nervul vag.

FUNCTIILE PARANORMALE

Acest centru mediaza si echilibreaza activitatile celorlalte chakre . Daca nu este in echilibru, este foarte probabil sa produca un dezechilibru si a celorlalte chakre. Este legat de acel nivel al constiintei noastre care desteapta o mare compasiune si capacitatile noastre interioare de vindecare . Daca este stimulata in mod corect si potrivit prin culoare, poate deschide capacitatea de a vedea fortele profunde din plante si animale, ca si o cunoastere a sentimentelor si a adevaratelor stari ale altora .
Se spune ca prin aceasta chakra sufletul patrunde in corp .Este localizarea unitatii cu ceilalti.

ATITUDINILE EMOTIONALE SI MENTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII

Chakra inimii hiperactiva : Furios,gelos,blamandu-i pe ceilalti, meshin si parcimonios, avand prea multa incredere, permite sa fie calcat in picioare si sa se profite de pe urma lui .
Chakra hipoactiva . Are o constanta nevoie de confirmare a valorii d sine, nesigur,incapabil sa-si intareasca vionta, posesiv, indoindu-se de sine in permanenta,simtindu-se neiubit, duce lipsa de compasiune.

CHAKRA GATULUI :
ALBASTRU (250–> 275 Hz +1200Hz)
(Albastul are efect contrar rosului si anume : calmeaza, racoreste si micsoreaza durerile la o congestie acuta).

VISHUDDHA – Eter ( Akasha)

Numar pale culori – albasrtru 16
Simtul – auz
Nota muzicala – SOL
Semnificatia – Comunicarea.
Tema – Aducerea la lumina a realitatilor interioare si este in legatura cu tiroida .
Subordonarea in corp – Plamani, bronhii, esofag, aparatul de vorbire,(voce), gatlej, ceafa, maxilare.
Subordonarea glandei hrmonale – Tiroida-tiroxina( controleaza metabolizmul hidratilor de carbon.
Parateroida-Parathormon ( regleaza metabolizmul calciului si potasiului)
Daca este hipoactiva ; se foloseste culoarea albastra
Daca este hiperacctiva ; se foloseste culoarea portocalie, urmata de o mica doza de albastru.
Vitalizeaza plamanii si aparatul vocal, inregistrand, totodata ganduri concrete provenind din corpul mental ( primite prin intermediul chakrei plexului solar) Atunci cand este dezvoltata, chakra gatului raspunde de puterea si de claritatea din corpul cauzal ( primite prin intermediul chakrei frontale, ingaduind creativitatii sa fie exprimata in gandire, vorbire si scriere).

FUNCTIILE FIZICE

Chakra respectiva este legata de activitatile gatului, esofagului, gurii, dintilor, tiroidei si glandelor paratiroide . Influenteaza puternic sistemul respirator, functiile bronhiilor si intregului aparat vocal.
Tipul de forta – Energia creatoare, Sunetul.
Organele dense – Aparatul respirator, Traectul alimentar.


FUNCTIILE PARANORMALE

Este legat de emisfera dreapta a creierului si de functiile creatoare ale mintii. Poate fi stimult prin culoare pentru a trezi clarauditia si a ne ajuta in manifestarea unei mai mari bogatii spirituale .Poate fi stimulat astfel incat sa supravegheze gandurile altora (telepatie) si poate trezi acel nivel de constiinta care contine intelegerea adevaratelor legi ale fenomenelor naturale.
Este centrul comunicarii . Include toate genurile de auto-exprimare, indiferent daca este vorba despre vorbire, cantec sau ascultarea vocii dumneavoastra <>.Este centru telepatiei si clarauditiei.


ATITUDINILE EMOTIONALE SI MENTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII


Hiperactiva; Dominator, dogmatic, fanatic, reactioneaza prea tare, vorbeste negativ/aspru,respecta traditiile,hiperactiv.
Hipoactiva; Cedeaza in fata altora, se opune schimbarii, melancolie, lent in raspunsuri, incapatinat.

CHAKRA SPRANCENELOR
: INDIGO,GALBEN- AURIU.

AJNA

Numar pale culori – galben 10
Simtul – Minte.
Nota muzicala -LA.
Semnificatia – Iertarea.
Tema – Capacitatea de clarviziune, de vedere integranta si este in legatura cu organul de secretie numit hipofiza.
Subordonare in corp – Creier mic,urechi, sistem nervos central, frunte, fata.
Subordonarea glandei hormonale – Hipofiza ( vasopresina, pituitrina)
Pituitara anterioara.
Tirotrop (TSH) – stimuleaza glanda tiroida sa-si secrete hormonii
Adrenocorticotrop (ACTH) – stimuleaza centrul suprarenal sa-si produca hormonii
Hormonul melanocito-stimulator (MSH) – functia la om este nesigura.
Hormonul foliculino-stimulator (FSH) – stimuleaza maturizarea ovulului si producerea de estrogen la femei .Stimuleaza spermatogeneza la barbati.
Hormonul luteinizant (LH) – declanseaza eliberarea ovulului matur si producerea de progestiron si estrogen la femeie .Stimuleaza secretarea de testosteron la barbat.
Hormonul lactogen (LTH) – stimuleaza producerea de lapte la femeie .Actioneaza si ca hormon de crestere .
Hormonul de crestere – controleaza cresterea generala a corpului si influenteaza metabolizmul grasimilor, proteinelor si hidratilor de carbon.

Pituitara posterioara.

Oxitocina- stimuleaza contractia muschilor uterini in timpul nasterii si provoaca evacuarea laptelui.
Vasopresina – controlul primar al reabsorbtiei apei din tubii renali si produce contractia muschilor netezi.
Hipotalamusul ( neurohormoni) – declanseaza eliberarea hormonilor tropici pituitari.
Corticala suprarenala ( cortizol si cortizon) – ajuta la contrlul balantei glucoza-glicogen, al echilibrului apei, al utilizarii proteinelor, si metabolizmul general.
Aldosteron- controleaza echilibrul mineral, in principal pe cel al sodiului si al potasiului.
Medulara suprarenala - Epinefrina – stimuleaza sistemul nervos, sistemul circulator si intensifica eliberarea dlucozei din ficat.
Daca este hipoactiva se foloseste culoarea indigo.
Daca este hiperactiva se foloseste portocaliul- pal sau culoarea piersicii, urmata de o mica doza de indigo.
Vitalizeaza cerebelul (sau creierul inferior) si sistemul nervos central ( care consta in fibre nervoase din componenta trunchiului cerebral si maduvei spinarii) . Atunci cand este dezvoltata, aceasta chakra concentreaza intelepciunea, intuitiile si devotiunea pentrru ajutorul dezinteresat( toate primite prin intermediul chakrei din crestet), care, ulterior, vor putea fi folosite pentru controlul si stapanirea personalitatii . Chakra frontala nu e un organ creator in acelasi sens in care este centrul energetic din zona gatului, dar, in schimb, ea exprima intentia de a crea, care se afla in spatele creativitatii active.

FUNCTIILE FIZICE

Centru sprancenelor influenteaza functiile glandei hipofize si a intregului sistem endocrin . Are legatura cu sistemul imunitar. Influenteaza sinapsele creierului si este cheia operatiilor de echilibrare a emisferelor creierului .Influenteaza sinusurile, ochii, urechele si fata in general.
Tipul de forta – Forta sufletului, Viziunea, Magnetic, Lumina, Intuitia.
Organele dense – Creierul inferior, Ochiul stang, Nasul, Sistemul nervos.

FUNCTIILE PARANORMALE

Acesta este centru care influenteaza si determina clarviziunea superioara si intregul magnetizm al corpului ( aspectele feminine ale energiilor noastre) .Este legat de acel nivel al subconstientului care controleaza perceptiile intuitive, imaginatia creatoare si vizualizarea.
Este centru tuturor genurilor de viziuni: fizice, clarvazatoare, estetice, profetice.Aici imaginile mentale pot fi <>, devenind realitate.

ATITUDINILE EMOTIONALE SI MENTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII

Chakra hiperactiva ; Ingrijorat in permanenta, temator, excesiv de sensibil, nelinistit, minimalizeaza comportamentul altora, <>.
Chakra hipoactiva; Se indoeste, invidios pe talentele altora, uituc,, superstitios, temator,ingrijorat.

CHAKRA CRESTETULUI,VERTEX:
VIOLET- ALB (1000 –> 1200 Hz +300-400, 600-800Hz sau ALB (1100–> 2000 Hz)

SAHASRARA .

Numar pale culori – violet 06, sau alb- auriu 972
Nota muzicala – SI
Simtul – intelepciune
Semnificatia – Uniunea.
Tema – Intuitia superioara si este in legatura cu epifiza.
Subordonarea in corp – Creierul mare, calota craniana.
Subordonarea glandei hormonale – Epifiza ( serotonina)
Daca este hipoactiva ; se foloseste culoarea violet .
Daca este hiperactiva; se foloseste culoarea galben urmata de o mica doza de violet.
Vitalizeaza creierul mare ( sau creierul superior) si leaga fluxl constintei de corpul cauzal. Atunci cand este dezvoltata, ea inregistreaza intelepciunea din corpul cauzal, intuitiile din mintea spirituala si devotiunea pentru ajutorul dezinteresat din vointa spirituala.

FUNCTIILE FIZICE

Acest centru influenteaza functiile intregului sistem nervos si al sistemului osos al organismului.Infulenteaza glanda epifiza, toate caile nervoase si sinapsele electrice din interiorul organismului .Este legata de functionarea adecvata a tubului rahidian.
Tipul de forta – Vointa spirituala, Sintetic, Dinamic.
Organele dense – Creierul superior, Ochiul drept.

FUNCTIILE PARANORMALE

Acest centru are o legatura foarte puternica cu acel nivel al subconstientului nostru care se leaga de esenta noastra spirituala cea mai profunda .Este un centru care ajuta la alinierea nastra la fortele superioare ale universului si are o influenta puternica in purificarea corpului subtil energetic. Acest centru reprezinta o legatura cu vietile trecute si efectele lor asupra noastra, in prezent.
Prin acest centru energiile cosmice patrund in corp .Acest centru ne conecteaza la cunostintele pe care le are Tot Ceea Ce Este.Este chakra dezvoltarii spirituale si a auto-realizarii.

ATITUDINILE EMOTIONALE SAU MENTALE CARE DETERMINA SAU REFLECTA DISFUNCTII

Chakra hiperacctiva : Imaginatie erotica intensa, nevoia de a se simti popular si indespensabil, nevoia de simpatie.
Chakra hipoactiva: Simtindu-se neinteles, rusine, negatie de sine, imagine de sine negativa, lipsit de tandrete

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu