Leacuri
Publicat de
Virgi
/ 16:28 /
Alcoolism
In dorinta de a-i ajuta pe cei care doresc sa scape de obisnuinta de a bea, va sugerez sa alegeti una din urmatoarele patru recomandari care au ca scop instalarea aversiunii fata de alcool:
Intr-un litru de apa se fierb 50 g patrunjel (verde sau radacina, in functie de sezon), coaja de la o felie de grepfruit si coaja de la o felie de portoc ala, pana ce apa scade la jumatate. Se indulceste cu miere si se ia cate o lingurita, dimineata, pe nemancate. Se pastreaza in sticle inchise la culoare, la temperatura camerei, fara a se expune la soare.
Tinctura de ardei iute introdusa in alcool. Tinctura se prepara prin macerarea a 10 g ardei iute in 100 ml alcool de 50-70. Se lasa timp de 14 zile la temperatura camerei. Se filtreaza si se pun 5-10 picaturi de tinctura de ardei intr-un litru de alcool (bautura preferata a celui in cauza). Dupa un timp, apare aversiunea fata de alcool.
Laptele de salcie. Se prepara o infuzie din 10 g frunze de salcie la 200 ml lapte fierbinte. Se lasa sa se infuzeze, apoi se bea.
De trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, se iau cate 2 lingurite de miere de albine, dupa care se bea un pahar cu apa in care ati pus 2 lingurite de otet de mere, timp de o saptamana.
Reteta rapida pentru vindecarea de Trichomonas
Ma adresez tuturor femeilor si fetelor care au avut nesansa sa se "potcoveasca" cu Trichomonas, nesuferita scurgere vaginala de care eu m-am vindecat doar dupa o saptamana de "lupta", facand spalaturi dimineata si seara cu planta numita marul-lupului. Iata reteta: in 1-2 litri de apa rece se pun de seara (pentru ceaiul de dimineata) 2 linguri maruntite de marul-lupului. Dimineata, se pune vasul pe foc si se aduce lichidul cu plante cu tot pana la punctul de fierbere, lasandu-se sa dea 2-3 clocote. Apoi vasul se da deoparte, se lasa sa se raceasca, se strecoara si lichidul obtinut e folosit pentru clisma vaginala (cu irigatorul). In aceeasi dimineata, se pun alte 2-3 linguri de planta la macerat in apa rece, pentru clisma de seara, procedandu-se in acelasi fel (lichidul se fierbe usor, se strecoara, se foloseste). Tratamentul cu cele doua spalaturi zilnice obligatorii, una dimineata si alta seara, se repeta o saptamana. S-ar putea sa apara mancarimi sau usturimi puternice, dovada ca planta isi face efectul. Va doreste tuturor sanatate,
Fiere lenesa si litiaza biliara
Se ia un kilogram de radacina de patrunjel, se spala bine, si se fierbe in 2 litri de apa pana scade la 1 litru. Din continutul ramas se bea pe stomacul gol (nemancat) cate un paharel, dimineata si seara. La nevoie, reteta se poate repeta in aceleasi conditii. Se mai recomanda folosirea unui prosop inmuiat in ceai fierbinte de musetel care se aplica cat mai cald pe partea afectata.
Pentru litiaza biliara. Se trateaza cu ulei de porumb macerat cu miere de albine: 100 g ulei de porumb se amesteca bine cu 500 g miere de albine poliflora. Se introduc apoi in compozitie 4 albusuri batute spuma. Se amesteca usor. Se ia cate o lingurita dimineata, inainte de masa. Reteta se poate repeta.
Boli de plamani
. Reteta este urmatoarea: se spala 6 oua proaspete, care se pun intr-un borcan, peste ele se pun 6-7 lamai taiate felii (sa aiba zeama cat mai multa). Se astupa borcanul si se lasa la macerat, pana ce se dizolva coaja oului, apoi se stoarce continutul printr-un tifon. In zeama obtinuta, se pune 1 kg zahar candel pisat pudra si 3 l coniac din vin. Se amesteca toate, se pun in sticle astupate bine. Se ia cate un paharel mic de lichior, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, si seara inainte de masa.
Alifie contra hemoroizilor
Va propun o reteta infailibila, pe care am experimentat-o cu succese durabile, chiar asupra mea. O stiu de la o maicuta din Ardeal, care vindecase cu ea o multime de lume. Compozitie: ceara de albine cat o aluna, 1 lingura de miere de albine (curata), 1 lingura de ulei de floarea soarelui sau de masline, 2 cm de frunza de aloe pisata (planta sa fie mai batrana de 3 ani).
Se amesteca toate componentele intr-un vas emailat, asezat pe foc potrivit, pana se obtine un lichid omogen. Se toarna in cutiute din plastic, se lasa sa se raceasca si, dupa o buna igiena locala, se unge locul afectat, pana la vindecare. Cu aceasta alifie am scapat de o operatie de hemoroizi. Sunt ani de zile de cand nu mai am nici un fel de probleme.
Alopecie
Reteta: pe un bat de chibrit se pune vata, se inmoaie in tinctura de iod, si se atinge usor parul la radacina, in felul urmator: prima seara se da cu iod, doua seri se spala pe cap cu ceai de musetel, apoi din nou o seara cu iod. Se face asa trei saptamani, dupa care parul apare des ca o perie (atentie, nu puneti mult iod, fiindca arde, atingeti usor).
Leac contra anemiei:
Intr-un pahar obisnuit se pune un galbenus de ou proaspat. Se adauga doua lingurite de miere de albine si se amesteca bine. Apoi se umple paharul cu vin rosu, amestecandu-se din nou. Aceasta compozitie se bea dimineata, pe stomacul gol, timp de 10 zile. Rezultatul n-o sa intarzie sa apara.
Leac contra anchilozarii:
Se pun peste noapte 200 g frunze de nuc uscate (culese pana la Sanziene) si 200 g tulpini uscate de tutun in 8 l apa rece. A doua zi se da in clocot si se tine partea anchilozata in acesti aburi fierbinti. Cand se mai raceste, se infierbanta din nou, operatia repetandu-se de trei ori.
Efectele terapeutice ale hreanului
Hreanul - o planta insuficient cunoscuta - are efecte benefice asupra organismului. In randurile care urmeaza, va recomand cateva retete de sanatate la care puteti apela cu incredere.
Tinctura de hrean - Se da pe razatoarea mica o radacina de hrean, se pune intr-un vas si se acopera cu alcool alb. Se lasa la macerat cateva zile, apoi se strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Recomandari: vindeca plagile (ranile) necrotice. Aplicarea tincturii este dureroasa putin, dar foarte eficienta.
Cataplasme cu hrean - Se curata 1-2 radacini de hrean, se spala, apoi se dau pe razatoarea cea mica. Produsul obtinut se aseaza pe un tifon si se aplica pe ceafa. Recomandari: da rezultate foarte bune in vindecarea migrenelor si a durerilor de cap.
Siropul de hrean - Se da pe razatoare o radacina de hrean, se adauga 2 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere) si miere. Dupa fierbere, se strecoara prin presare, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi. Recomandari: in tuberculoza pulmonara, bronsite cronice si afectiuni ale cailor respiratorii. Avand calitati regenerative si hipotensive, este recomandat in afectiunile venoase ale batranetii si in hipertensiune, alaturi de usturoi. Adaugat in diverse salate, vindeca tusea si guturaiul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu