Mâncărimile vaginale
Publicat de
Virgi
/ 10:57 /
Mâncărimile vaginale şi inflamaţia vaginului se numără printre problemele cele mai frecvente care afectează zona genitală a femeilor. Ele sunt provocate de obicei de infectarea de origine bacteriană sau micotică a acestei zone.
Una dintre cele mai cunoscute cauze care duc la apariţia mâncărimilor vaginale este infecţia cu Candida albicans, o ciupercă parazită. Aceasta produce mâncărimi, durere, sensibilitatea zonei genitale şi o secreţie albă groasă.
Alte microorganisme care pot produce infectarea vaginului însoţită de mâncărimi sunt Tricomonas vaginalis, Chlamydia şi Gonococul (care produce gonoreea sau blenoragia, manifestată prin mâncărime, senzaţie de usturime şi scurgeri purulente).
O altă cauză ce poate conduce la apariţia mâncărimilor este înmulţirea excesivă a bacteriilor prezente în mod normal în vagin. Acest lucru poate conduce la inflamarea vaginului şi vulvei, producându-se o secreţie cenuşie neplăcut mirositoare şi apărând mâncărimile şi usturimile.
Şi substanţele chimice din produsele de toaletă sau din detergenţii cu care spălăm lenjeria intimă pot produce mâncărimi, roşeaţă şi dureri la nivelul vaginului. De aceea evitaţi folosirea detergenţilor care conţin enzime şi nu folosiţi săpunuri parfumate sau băi cu spumant sau alţi aditivi.
Tratamente naturiste contra mâncărimilor vaginale
- Cea mai populară metodă de a scăpa de mâncărimile vaginale este cea prin spălăturile locale cu bicarbonat de sodiu. Puneţi 1 linguriţă de bicarbonat într-un litru de apă fiartă şi faceţi spălături de 2-3 ori pe zi.
- Pe lângă bicarbonat mai puteţi folosi şi spălăturile cu ceai de pelin. Puneţi 4 linguri de pelin la 1 litru de apă. Faceţi spălături locale timp de 2 săptămâni.
- Calmaţi mâncărimile vaginale spălând zona genitală cu ceai de rocoină, o buruiană comună prin terenurile agricole sau grădini care are efect antiinflamator.
- Gălbenelele sunt de mare ajutor în cazul mâncărimilor vaginale. Ele se pot folosi sub formă de ceai pentru a face băi de şezut sau spălături locale (ceaiul se prepară din 4 linguri de plantă la 1 litru de apă). O a doua metodă este să se bea infuzie de gălbenele îndulcită cu miere. Se bea o cană, fracţionat, înaintea meselor principale.
- Reduceţi iritaţia şi inflamaţia genitală care vă provoacă mâncărimi aplicând local o mixtură din 2 picături de ulei de smirnă şi 4 picături de ulei de levănţică puse în 2 linguriţe şi jumătate de ulei de jojoba.
- Contra mâncărimilor vaginale şi eroziunilor de col uterin se face un tratament intern şi extern cu infuzie de coada-şoricelului, aceasta acţionând împotriva infecţiilor şi având un excelent efect antiinflamator şi cicatrizant. Pentru aplicaţia externă se va prepara o infuzie foarte concentrată, punând 3-4 linguriţe de plantă la 1 cană cu apă. Intern se va face irigaţie, menţinând infuzia timp de 10 minute în interior. Tratamentul trebuie urmat zilnic, timp de 2 săptămâni.
- Reduceţi mâncărimile vaginale folosind un tampon protector pe care aţi pulverizat câteva picături de ulei de arbore de ceai sau de ulei de cimbrişor, diluate cu 2 linguriţe de ulei de jojoba.
- Dacă suferiţi de infecţii vaginale care vă provoacă mâncărimi beţi zilnic o cană cu ceai de cimbru, echinacea sau lipicioasă, aceste plante având calitatea de a vă creşte rezistenţa organismului la infecţii. Puteţi de asemenea folosi şi tinctură din aceste plante, punând câteva picături de tinctură la o jumătate de cană de apă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu