Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Cistita si anexita cronica


Majoritatea infectiilor urinare afecteaza vezica si uretra, deoarece bacteriile patrund in tractul urinar pe calea uretrei. In mod normal, bacteriile sunt eliminate prin urinare sau stapanite prin capacitatile antibacteriene ale urinei. Totusi, anumite conditii cresc riscul ca aceste bacterii sa ramana pe loc si sa se multiplice producand infectie: activitatea sexuala, sarcina, obstructia urinara si virulenta anumitor bacterii (E-Coli, Klebsiella etc.). Infectia vezicii (cistita) se refera la inflamatia acesteia (postinfectie) si apare frecvent la femei dupa contact sexual. Bacteriile prezente frecvent in abdomenul inferior sunt impinse in vezica, unde se multiplica. Desi infectia vezicii este suparatoare, disconfortanta, ea nu constituie o afectiune grava si poate fi tratata prin antibioterapie, iar in cazurile usoare, se vindeca si fara tratament. Unele femei predispuse la infectii vezicale, asa cum sunteti si dvs., pot preveni aparitia acestora prin administrarea unei mici doze de antibiotic, imediat dupa actul sexual. Atunci cand tratamentul antibiotic nu da rezultate, se poate recurge cu succes la metodele naturiste, profilactic si curativ, efectul acestora completand sau inlocuind excelent tratamentul antibiotic. Prin urmare, va propun urmatorul tratament naturist:


* Sucul, infuzia sau extractele de merisor - determina scaderea, involutia unor bacterii (E.Coli, Klebsiella) din tractul urinar, inhiband cresterea filamentelor subtiri prin care bacteriile se ataseaza la mucoasa vezicii. Se iau 3 x 30 picaturi pe zi, diluate in 100 ml lichid, inaintea meselor.
* Extractele din mladite de iarba neagra si ienupar sunt eficiente in combaterea infectiilor tractului urinar, ca uretrite si cistite recidivante. Se administreaza combinat cate 40 picaturi pe zi, de trei ori, inaintea meselor principale, diluate in 100 ml lichid.
* Uleiul esential sau volatil de cimbru este antibioticul natural ideal pentru combaterea cistitelor, avand un spectru de actiune atat asupra germenilor gram pozitivi, cat si a celor gram negativi. Se iau de trei ori pe zi cate 3 picaturi pe o lingurita de miere, inaintea meselor principale.
* Uleiuri esentiale de arbore de ceai, levantica sau musetel. Au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene. Se aplica sub forma de comprese calde, in zona inferioara a spatelui, in bai de sezut sau in bai obisnuite. Este necesar un consum de cel putin 2,5-3 l lichide pe zi, precum si de alimente diuretice, cum ar fi telina, patrunjeul, frunzele de papadie, prazul, perele, lubenita etc.

PENTRU TRATAMENTUL ANEXITEI, luati tinctura de branca-ursului, de trei ori pe zi, cate 30 picaturi, diluate in 100 ml lichid, inaintea meselor cu 30 minute, si infuzie de coada-soricelului, 2-3 cani pe zi, pana la disparitia simptomelor. De asemenea, tratamentul trebuie completat cu tablete de Imunostim, 3x1 pe zi, inaintea meselor, si instilatii vaginale cu decoct de marul-lupului (20 de zile) - la 500 ml apa, se incorporeaza o lingura planta, care se lasa la fiert 10 minute, acoperit, la foc mic.

Cum se trateaza naturist infectia cu HPV?
Implicat in producerea verucilor (condiloamelor acuminate), vegetatiilor veneriene, iar unele tulpini in cancerul de col uterin, Papillomavirusul Uman (HPV) este descoperit in urma testului Babes Papanicolau, recomandat femeilor, cel putin o data la 2 ani. Aceasta proba (nedureroasa), prelevata din colul uterin, va fi colorata, amplificata si examinata la microscop, pentru a detecta precoce starile precanceroase sau celulele modificate ce indica prezenta cancerului.
Din cele peste 80 tipuri de HPV, tulpinile 6 si 11 sunt asociate cu Condyloma Acuminata (papule bej-maronii), iar tulpinile 16, 18, 31 sunt implicate in cancerul de col uterin, vagin, cervix, vulva. Fiind o boala cu transmitere sexuala, tratamentul trebuie urmat de toti partenerii cu care persoana infectata a venit in contact. Un tratament alopat cu eficacitate totala inca nu se cunoaste. Curent, se foloseste electrocauterizarea, ablatia cu laser, crioterapia, acid tricloracetic, 5-fluorouracil. Principalul mijloc de preventie este folosirea prezervativului la contactul cu noi parteneri.
Tratamentul naturist curinde spalaturi vaginale zilnice, folosind irigatorul "Tantum Rosa", cu canula de 12 cm. Infuzia, preparata din 8 lingurite planta la 1 litru de apa clocotita se face din: musetel - primele 7 zile; flori de salcam - a doua saptamana; salvie, sunatoare, urzica, napraznic si galbenele - a treia saptamana; urzica, marul-lupului, trifoi rosu - a patra saptamana. 21 de zile se introduce in vagin, seara, un supozitor din argila moale. Acest tratament este folosit in paralel cu Super Turkey Tail, Grifron Maitake, Goldenseal si Cats Claw.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu