Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Cura de detoxifiere


Stresul de zi cu zi, alimentele pline de E-uri, aerul poluat si somnul dezordonat duc la dereglari ale metabolismului si la acumulari de toxine in organism. Totusi, corpul nostru are mecanismele necesare pentru epurare insa datorita unei vieti dezordonate acestea isi pierd eficacitetea. De aceea ar trebui ca de cateva ori pe an sa urmam o cura de detoxifiere.


Cand este indicata detoxifierea organismului?

Persoanele care prezinta o acumulare de toxine in organism au urmatoarele simptome:
-simt un gust amar in gura dimineata si au o halena (respiratie) urat mirositoare;
-au limba incarcata dimineata;
-prezinta dureri de cap, ameteli si se simt obosite, oricat de putin ar munci;
-sunt apatice, astenice, fara vitalitate, chiar daca se hranesc suficient;
-aceste persoane sunt nervoase si au o stare permanenta de iritabilitate si stres, sunt -confuze si isi pierd capacitatea de concentrare;
-au o stare de somnolenta permanenta, se trezesc greu dimineata si simt mereu nevoia de a dormi, indiferent ca se odihnesc mult;
-prezinta tensiune crescuta;
-au o imunitate scazuta si se imbolnavesc des;
-tulburari digestive: constipatie, balonari etc.
Este recomandata o cura de detoxifiere de doua ori pe an, iar durata acestei cure nu ar trebui sa depaseasca trei zile. Cu toate ca, in ideea de a va informa, veti gasi o multitudine de regimuri detoxifiante, este bine sa le evitati pe cele drastice. De obicei detoxifierea organismului se face primavara si toamna, prin post sau printr-o cura detoxifianta. Cel mai bine este sa consultati medicul de familie inainte de a incepe o astfel de cura pentru ca s-ar putea sa va fie contraindicata.
Nu se recomanda un regim de detoxifiere persoanelor cu afectiuni cardiace, insuficienta renala, diabet, insuficienta hepatica grava, ulcer gastric.
Iata cateva exemple de regimuri detoxifiante pe care le puteti urma:

1. Cura de fructe

Fructele sunt bogate in vitamine, mai ales in vitamina C, care este cunoscuta ca un puternic detoxifiant al organismului. O astfel de cura este binevenita oricui, putandu-se consuma citrice, salate de fructe si sucuri naturale ori ceaiuri.

2. Cura cu struguri

O astfel de cura incepe brusc, consumand zilnic aproximativ doua kilograme de struguri (nu este indicata diabeticilor). In general un astfel de regim dureaza trei zile, dar poate fi prelungit pana la 10 zile. Persoanele slabe nu trebuie sa urmeze acest regim mai mult de trei zile. Trecerea de la cura la o alimentatie normala se va face treptat, introducandu-se in alimentatie intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si ultimele lipidele.
Substantele benefice din struguri:
-complexul vitaminic B, potasiu;
-resveratrol: substanta cu proprietati estrogenice. Are actiuni benefice la nivelul pielii, glandelor sexuale (avand actiuni reglatorii asupra ciclului menstrual) si asupra aparatului cardio- vascular;
-acidul elagic: anticancerigen (inhiba mutatiile genetice de la nivelul ADN-ului celular);
-quercitina: substanta cu proprietati anticancerigene, atioxidante. Previne imbatranirea si protejeaza sistemul cardio- vascular;
-substantele uleioase din seminte: sunt principala sursa de revitalizare si scad colesterolul, protejand astfel vasele sanguine impotriva aterosclerozei.
 Afectiuni in care este recomandata cura de struguri:
-obezitate;
-afectiuni dislipidemice, colesterol crescut, afectiuni biliare, ateroscleroza;
-constipatie;
-guta;
-afectiuni hepatice: hepatite si sechele post- hepatitice;
-tulburari hormonale la femei: amenoree si alte tulburari menstruale, menopauza;
-anemie;
-hemoroizi;
-oboseala fizica si psihica;
-afectiuni ale pielii: alergii, psoriazis, acnee;
-afectiuni pulmonare.

3. Cura cu mere

Merele au proprietati diuretice, stimulante ale digestiei, depurative, decongestive hepatice si sunt bogate in vitamine, consumul lor fiind recomandat in afectiuni ca :

* reumatism;
* pentru persoanele sedentare care sufera de obezitate;
* constipatie;
* litiaza (pietre) biliara sau renala;
* strai de oboseala, hepatite;
* merele sunt foarte bune in cazul tulburarilor renale, fiind bune purificatoare ale rinichilor.

Este bine sa folositi merele de pe la noi, autohtone, nu cele din import sau acele mere foarte mari si fara gust.

Se consuma cateva fructe pe zi si se bea suc de mere sau ceaiuri, fara a consuma alte alimente. Cura dureaza intre una si trei zile.

4. Cura cu citrice

Un regim plin de vitamine in care cele mai indicate citrice sunt lamaile, portocalele si grapefruitul. Se recomanda cateva fructe pe zi, consumand si sucuri tot din aceste fructe.
Un astfel de regim nu trebuie sa depaseasca 3 zile. Nu se asociaza alte alimente. Fiind o cura acida este contraindicata persoanelor care prezinta afectiuni gastrice (ulcer gastric, gastrite, colite, boli diareice etc.).


5. Cura cu ceapa

Ceapa bine tocata se intinde peste o felie de paine cu unt. Atrag atentia ca se va consuma unt, nu margarina. Painea este bine sa fie neagra sau graham. Nu puneti sare sau alte condimente. Se bea apa plata intre mese si se consuma cateva felii de paine pe zi, timp de trei zile.

6. Dieta cu fructe si legume

Se vor consuma pe parcursul a trei sau patru zile numai fructe si legume, crude sau fierte. Se vor exclude din alimentatie alte tipuri de alimente. Intre mese puteti consuma apa plata sau diferite ceaiuri si sucuri naturale de fructe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu