Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Leacuri populare


A doua viata a pomului de Craciun


Ma intristeaza tabloul pe care-l vad zilnic dupa sarbatori. Peste tot - pe strada, pe dupa blocuri, langa tomberoane, gasim braduti sau brazi falnici aruncati dupa ce si-au facut datoria de pomi de Craciun. Sa le oferim o a doua sansa: bradul ne poate vindeca de multe probleme, uneori mai bine decat medicamentele compensate. Toate partile lui au calitati terapeutice.
Acele de brad sau de pin se curata de pe crengi (cand pomul e uscat, procedeul e foarte usor), se pastreaza in pungi de plastic, in congelator sau pe balcon, si se folosesc pentru diverse tratamente.
Din crengute de brad si varfuri de pin se prepara o fiert ura care se foloseste nu numai in caz de boala, ci si pentru intarirea organismului si cresterea imunitatii. Spalati bine si taiati marunt 3 crengute tinere (varfuri) de pin si 6-8 crengute de brad de lungimea palmei. Turnati peste ele 3 litri de apa de izvor (sau plata). Se pune vasul pe foc si se acopera bine. Se urmareste cu atentie momentul cand apa incepe sa clocoteasca si se lasa, din acest moment, strict o ora si 40 minute la foc mic. Apoi se acopera vasul pana a doua zi. Se repeta fierberea in acelasi mod, o ora si 40 minute, a doua si a treia zi. In total trebuie sa fiarba exact 5 ore. Dupa ce se raceste, decoctul se toarna in sticle si se pastreaza in frigider. Tratamentul se face in zilele cu luna plina.
Adultii sa bea cate un pahar de patru ori pe zi, la 30 minute dupa masa, iar copiii cate 1/2 de pahar. Se foloseste dupa schema urmatoare: 14 zile tratament, 7 zile pauza. Se repeta de trei ori. Daca bolnavul este operat in zona abdomenului, se bea numai jumatate din doza propusa.
Tratamentul cu crengute de brad da rezultate in afectiuni ale tractului digestiv, ficat, rinichi, curata uretra. Este foarte indicat pentru bolnavii cu stenocardie, infarct miocardic, tuberculoza, avitaminoza, constipatie, dupa interventii chirurgicale. Extern: frecand pielea capului cu decoct de brad, putem sa inlaturam matreata. Prin clatirea gurii, se inlatura mirosul urat.
Ace de brad, macese si ceapa. Inca o reteta universala cu efecte pozitive! Se taie marunt doua pahare de ace de brad, se amesteca cu un pahar de fructe de maces si un pahar de coji de ceapa. Amestecul se fierbe in 3 litri de apa, timp de 10 minute, se raceste si se strecoara. Peste amestecul de plante se mai toarna 1,5-2 litri apa si se mai fierbe o data, se strecoara si se amesteca ambele fierturi. Se beau cate 2-3 pahare pe zi, in loc de sucuri colorate cu E-uri, pentru cresterea imunitatii, vitaminizarea organismului in caz de raceala si amenoree.

Alte tratamente cu brad

Insomnie: un buchet din crengi de brad se pune intr-o vaza cu apa, langa pat.
O alta modalitate: se confectioneaza o pernuta mica (10-15 cm) care se umple cu ace de brad, 2-3 crengute de menta, 3-4 flori de hamei, de levantica sau de musetel si cateva petale de trandafir. Inainte de culcare, se pune pernuta langa perna pe care dormim.
Dureri in articulatii: un kilogram de crengute de brad taiate marunt se fierb in 4-5 l de apa, 30 minute, se infuzeaza cu vasul acoperit timp de 12 ore, se strecoara si se toarna in cada, peste apa calda (seara cu 15-20 minute inainte de culcare).
O lingura de ace tocate se pun in 150 ml apa, se aduc pana la punctul de fierbere, se lasa pe foc 20 minute si se strecoara. O bucatica de tesatura de lana se inmoaie in fiertura, se stoarce putin, se aplica pe articulatia bolnava si se mentine 30 minute. Procedeul se repeta timp de 21 de zile.
Acele de brad sau de pin tocate se presara pe vata, in strat cat mai gros, se aplica pe articulatiile bolnave, inainte de culcare, de 3-4 ori pe saptamana.
Un pahar (250 ml) de tuica tare sau alcool se combina cu 3 linguri de ace de pin sau de brad tocate, 2 linguri de sare, o lingura coaja de lamaie rasa, 10 picaturi de iod, o lingura rasina de pin. Se amesteca bine, pana se dizolva sarea. Solutia obtinuta se foloseste pentru frectii.
Bronsita, raceala. 5 linguri de ace de brad sau de pin tocate se infuzeaza timp de trei ore in 500 ml apa clocotita (intr-un termos) si se strecoara. Se adauga 300 g zahar si se fierbe la foc mic. Se consuma cate o lingura de 5 ori pe zi.
Peste acele tocate se toarna apa clocotita pana se acopera, se lasa sub capac 30 de minute si se strecoara. Din 3-4 straturi de tifon se confectioneaza un plic, se umple cu ace calde si se aplica pe gat si piept.

Alifia de varza

Se stie prea bine ca foile de varza strivite si aplicate extern produc o serie de vindecari remarcabile. Remediul este recunoscut si de medicina clasica, fiind verificat in urma multor cercetari. Mai eficienta decat frunzele verzei este insa alifia de varza, pentru ca ea patrunde mult mai usor in interiorul organismului, mai ales daca in acest unguent se pune putin alcool sau tinctura de planta. Din experienta proprie am constatat ca durerea cedeaza la 15 minute dupa aplicare, chiar daca este o durere vie. Prepararea nu necesita nici cunostinte si nici utilaje speciale. Alifia se poate face acasa, extrem de simplu.

Reteta

Ingrediente: 50 ml suc de varza cruda (cam 3-4 linguri), 200g untura de porc (sau lanolina de la farmacie), 1 lingurita de ceara de albine de la Apicola, 10 ml ulei (1 lingura) de germeni de porumb sau de palmier, 10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade (sau aceeasi cantitate de tincturi din plante - 3 lingurite), o lingurita de miere de albine.
Preparare: Se pune la incalzit intr-un vas emailat untura (sau lanolina) si ceara de albine, se lasa sa se topeasca, se amesteca si se adauga uleiul. Se incalzeste totul pana la 60 de grade. Separat, se incalzeste sucul de varza cruda, la aceeasi temperatura, si se adauga mierea de albine si alcoolul rafinat sau tinctura din plante. Se amesteca bine totul. Se ia de pe foc vasul in care s-a incalzit untura si uleiul si se toarna foarte incet peste amestecul de suc de varza, miere si alcool. Se amesteca incet, pana se raceste. Alifia astfel obtinuta trebuie pusa in borcanele. Desi preparatul nu se strica 2-3 luni, nu este indicat sa faceti o cantitate mai mare. Cine doreste la sfarsit poate adauga o anumita aroma: esenta de pin, esenta de levantica, esenta de trandafir, esenta de iasomie (se pun cate 10 picaturi care imprima un miros placut preparatului. Este indicat sa se foloseasca in special pentru copii). Daca preparatul se face cu lanolina, nu se rancezeste asa de repede si se poate pastra o perioada mai lunga de timp.

Atentie! Tincturile de plante trebuie alese in functie de tipul afectiunii pe care o tratam.

Zonele afectate sau dureroase se ung cu alifia aceasta, iar locul respectiv este legat apoi cu o bucata de panza curata. Efectul benefic se constata cam in doua ore de la aplicare. Este necesar sa se repete de 2-3 ori pe zi.

La ce foloseste alifia

Este un cicatrizant foarte bun, in afectiuni ale pielii. Se aplica in strat subtire, de 2-3 ori pe zi, dupa ce in prealabil zona respectiva a fost spalata.
Pentru calmarea durerilor - intra mult mai rapid in piele si poate contribui la diminuarea durerilor. In artroze, dureri reumatice sau de alta natura.
Pentru diminuarea tumorilor sau in cancerele pielii, se foloseste alifia preparata cu tinctura de arnica sau rostopasca. Se aplica local, in strat subtire, apoi, daca este cazul, se poate pansa. Mai inainte se spala locul bolnav cu ceai cald de rostopasca sau brusture.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu