Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Cercetătorii francezi explică procesul prin care vinul roşu ne întăreşte inima


Anumite substanţe din vinul roşu determină celulele din pereţii arterelor sangvine să producă monoxid de azot, un gaz vasodilatator.

Consumul moderat de vin roşu reduce riscul de declanşare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate în ultimii ani. Cercetătorii francezi de la Institutul Naţional de Cercetări Medicale "Sante", din cadrul Universităţii din Angers, prezintă prima explicaţie ştiinţifică a mecanismului molecular al acestei protecţii oferite de anumite substanţe, denumite polifenoli, din vin. Astfel, oamenii de ştiinţă au descifrat mecanismul molecular prin care polifenolii din vinul roşu determină celulele din pereţii arterelor sangvine să producă monoxid de azot, un gaz vasodilatator.

Această descoperire oferă explicaţia ştiinţifică a faptului că în sud-vestul Franţei se înregistrează anual mai puţine cazuri de deces provocate de infarct, deşi alimentaţia oamenilor este bogată în grăsimi saturate provenind din alimente precum unt, smântână, brânză, mezeluri şi pulpe de raţă.
Mecanismul descifrat recent are legătură cu unul dintre receptorii hormonului estrogen din celulele pereţilor vasculari, subtipul alfa, la care se ataşează moleculele de polifenoli.
Sub efectul estrogenului, femeile prezintă un risc cardiac mult mai scăzut înainte de menopauză, iar efectele benefice ale estrogenului se produc prin intermediul acestei forme de receptor. Medicii francezi au făcut studii pe şoareci, pornind de la ipoteza că un anumit tip de polifenol - delfinidină - care activează receptorul, este suficient pentru a declanşa producerea monoxidului de azot în celulele endoteliale şi să scadă astfel presiunea arterială.
Într-adevăr, polifenolii din vinul roşu au determinat scăderea tensiunii arteriale în cazul şoarecilor cu receptori ERalpha, dar nu au generat nicio "relaxare vasculară" la şoarecii care nu prezentau aceşti receptori. Această descoperire reprezintă dovada faptului că binefacerile polifenolilor asupra supleţii arterelor necesită prezenţa acestui receptor de estrogen.
Pentru a-şi dubla argumentaţia, cercetătorii francezi au demonstrat faptul că un anumit medicament anticancer, inhibitor al acestui receptor, blochează producerea monoxidului de azot de către celulele vasculare, împiedicând astfel arterele să se dilate.

Vinul roşu stimulează hormonii sexuali

Un alt studiu al cercetătorilor italieni de la Universitatea din Florenţa arată că vinul roşu creşte apetitul sexual în cazul femeilor. La această cercetare au participat 800 de subiecţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, jumătate femei, jumătate bărbaţi. Oamenii de ştiinţă i-au rugat pe participanţi să completeze un chestionar în care să precizeze la ce recurg pentru a mări apetitul sexual. Astfel, peste 53 la sută dintre femei au răspuns că un pahar sau două de vin roşu le creşte dorinţa de a întreţine raporturi intime cu partenerul. De cealaltă parte, bărbaţii au răspuns că rareori apelează la vreun truc pentru a-şi mări apetitul sexual. În plus, vinul roşu conţine substanţe care au calităţi similare celor ale hormonilor sexuali şi are efecte afrodisiace.
Nutriţioniştii spun că o femeie ar trebui să bea în jur de 200 - 250 de mililitri pe zi, iar pentru un bărbat doza recomandată este de 300 de mililitri. În plus, specialiştii spun că doar vinul roşu sec oferă organismului mai multe beneficii, deoarece este mai bogat în minerale şi antioxidanţi decât celelalte tipuri de vin. În acelaşi timp, din punct de vedere caloric, vinul sec are cantitatea cea mai mică de zahăr, comparativ cu celelalte tipuri de vin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu