Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Siropuri de tuse preparate acasa si Preparate romanesti anti-tuse


Sirop de patlagina


N-are nici un fel de efecte secundare si substante nocive. Indicat in mod special pentru copii si femeile insarcinate.

Ingrediente: 200 g frunze proaspete sau 100 g frunze uscate de patlagina, 1 lingurita de anason macinat, 1 lingurita de seminte de marar, 250 g zahar.
Mod de preparare: ingredientele se pun intr-o jumatate de litru de apa si se lasa la fiert pe foc mic, o jumatate de ora. Se strecoara printr-o sita fina, cat lichidul e inca fierbinte, intr-o sticla curata. Se lasa sa se raceasca. Se ia cate o lingurita de mai multe ori pe zi.

Sirop de morcovi

Taiati 3-4 morco vi curatati si spalati, in rondele subtiri. Puneti-i pe o farfurie adanca si acoperiti-i cu zahar pudra. Lasati siropul sa se formeze peste noapte. Se iau 3-4 linguri pe zi.

Sirop de ceapa

Tocati marunt 100 g ceapa si puneti-o la fiert, in 200 ml de apa, timp de 10 minute. Strecurati si adaugati doua linguri cu varf de miere. Puneti din nou la fiert si lasati preparatul pe foc, pana ce obtineti un sirop gros. Se iau intre 2 si 6 lingurite pe zi.

Sirop de ridiche neagra

Scobiti o ridiche neagra in maniera unui vulcan. Umpleti gaura cu zahar pudra. Se formeaza un sirop gros. Se iau 3-4 linguri pe zi.

Sirop de usturoi

Curatati 50 g de usturoi si puneti cateii la fiert cu o cana de apa, vreme de 2 minute. Adaugati 50 g de miere si amestecati bine. Luati cate o lingurita, de trei ori pe zi.

Sirop de bere

Amestecati 250 ml bere cu 3 lingurite de tinctura de menta si doua cescute de miere poliflora. Puneti ingredientele intr-un vas, pe flacara mica, si lasati sa dea 2-3 clocote. Se iau trei linguri de sirop pe zi.

Sirop de praz

Puneti trei tulpini de praz la fiert, in apa cat sa le acopere. Cand se inmoaie bine, scoateti prazul din apa si adaugati 2 linguri de miere. Zdrobiti prazul si amestecati-l bine cu lichidul. Se ia o lingura din aceasta potiune, la fiecare aparitie a simptomului de tuse.

Preparate romanesti anti-tuse

Facute din plante autohtone, sunt curate, sigure, fara adaosuri periculoase

PRODUSE PLANTAVOREL

Prin intermediul Centrului de Cercetare si Prelucrare Plante Medicinale PLANTAVOREL, vi se pun la dispozitie remedii deosebit de eficiente, atat pentru ameliorarea simptomelor, cat si pentru prevenirea complicatiilor si scurtarea perioadei de evolutie a afectiunilor respiratorii.
Pentru tusea iritativa sunt recomandate produse cu actiune emolienta, antispastica si antitusiva, ce contin mai ales mucilagii si uleiuri volatile. Expectorante V (tablete), Santa-tinctura (extract glicerinat de cimbrisor si extract glicerinat de busuioc).
Pentru tusea productiva se recomanda produse cu proprietati expectorante, de fluidizare a secretiilor bronsice, ce contin in principal saponozide si uleiuri volatile. Expectorante V (tablete),Voseptol V (tablete), Santa (tinctura), Soc (extract glicerinat de soc), Plavopect (ceai).
VOSEPTOL V: supliment alimentar natural sub forma de tablete de supt, pe baza de tinctura de propolis si uleiuri volatile de eucalipt, levantica, menta, pin si cimbru. Produsul este recomandat in afectiunile buco-faringiene si ale cailor respiratorii superioare: amigdalite, afte, leziuni bucale, stomatite, paradontopatii, halena, rinite, laringite, faringite, traheobronsite, precum si pentru calmarea tusei iritative.
EXPECTORANTE V: supliment alimentar natural, sub forma de comprimate, pe baza de ciubotica-cucului, rostopasca, iarba mare si uleiuri volatile de pin si cimbru. Favorizeaza fluidificarea sputei si eliminarea ei, fluidizarea secretiilor bronsice si prevenirea suprainfectiilor bacteriene. Are efect emolient benefic pentru calmarea iritatiei cailor respiratorii. Produsul este recomandat ca adjuvant in tusea din afectiunile acute sau cronice ale aparatului respirator in special in faza de coctiune, precum si in tusea cronica a varstnicilor si a fumatorilor.
SANTA: supliment alimentar natural, pe baza de extract hidroalcoolic de patlagina. Are actiune emolienta, expectoranta, bactericida si astringenta in starile inflamatorii catarale ale cailor respiratorii. SANTA favorizeaza fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea lor, asigurand totodata un marcant efect antiinflamator si calmant in afectiunile cailor respiratorii. Produsul este recomandat si in profilaxia si tratamentul fenomenelor iritative sau inflamatorii ale cailor respiratorii: bronsite, laringite, faringite, tuse, astm bronsic, pierderea vocii.
CIMBRISOR (extract glicerinat): este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii (rinita cronica, bronsita, astm bronsic, laringita, traheita, tuse spastica).
BUSUIOC (extract glicerinat) este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii (bronsite acute si cronice, gripa, pneumonii), pentru stimularea sistemului imunitar in viroze si boli infectioase.
SOC (extract glicerinat) are o actiune complexa, expectoranta, imunostimulatoare, emolienta. Produsul este indicat in viroze respiratorii, stari gripale si in tusea productiva.
PLAVOPECT (ceai) : compus din cimbrisor de camp, muguri de pin, flori de tei si flori de ciubotica-cucului, produsul are actiune expectoranta, antiinflamatoare, emolienta si antiseptica a cailor respiratorii. Este recomandat in afectiunile traheo-bronsice acute, bronsite cronice, bronsita tabagica.

PRODUSE HOFIGAL

ORIGAVIR: solutie din extract de sovarf (Origani herba) si extract de lemn-dulce (Liquiritiae radix). Are efecte favorabile in ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii superioare, fluidifica secretiile bronsice si faringiene, este un bun antiseptic al cailor respiratorii (naso- faringiene si traheo-bronsice); imunostimulator nespecific al organismului impotriva infectiilor respiratorii specifice sezonului rece.
TUSIMUN: se recomanda in infectii acute si cronice ale arborelui respirator (faringite, laringite, traheite, bronsite acute si cronice, afectiuni pulmonare de diferite etiologii, insotite de tuse spastica iritativa). Produsul este recomandat si pacientilor cu diabet, deoarece nu contine zahar. Prezenta tincturii de valeriana induce o stare de relaxare si favorizeaza un somn linistit.
HOFIMUN Forte: contine extract din fructe de zmeur (Rubus idaeus), extract din partile aeriene si radacini de Echinacea purpurea si Echinacea angustifolia, extract concentrat din radacina de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), ascorbat de magneziu. Are actiune antiinflamatoare, antivirala (herpes, virusuri respiratorii, gripa, etc.), antiseptica, mucolitica (fluidifianta a secretiilor bronsice si faringiene), antioxidanta, actiune antineoplazica, antileucemica (datorita acidului elagic), vasoprotectoare si cardioprotectoare.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu