Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Cum tratam tusea cu produse naturale


Zilele reci au adus cu ele o tuse seaca sau productiva. Tusea este un simptom si nu o boala in sine. Daca aveti o tuse productiva (cu expectoratie), daca eliminati anumite secretii, suferiti de o infectie a cailor respiratorii. Daca e o tuse seaca, s-ar putea explica printr-o iritatie a gatului, poate fi un simptom dupa o raceala sau rezultatul unei alergii. Iata cateva produse naturale contra tusei.


Mentusin Fares - are actiune bacteriostatica, antivirala, dezinfectanta. Util in tuse persistenta, stari gripale. Prezentare: flacon cu 30 de comprimate. Administrare: 1-2 comprimate de 3 ori/zi. Dupa administrare nu se mananca si nu se bea nimic cel putin 30 de minute. Contraindicatii: copiii sub 3 ani, in sarcina, alaptare sau diabet. Pret: 15 lei

Tulsi - ajuta in tuse, afectiuni respiratorii. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula de 2 ori/zi. Perioada maxima de tratament: 6 luni. Pret: 19 lei.

Origanum - ajuta in crizele de astm bronsic, tratarea bronsitelor acute, cronice. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori/zi, timp de 14 zile, pauza de 7 zile si se reia tratamentul inca 14 zile. Pret: 7 lei.

Iarba Mare - util in tuse rebela, in bronsite, astm bronsic. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 2 capsule de 3 ori/zi, minim 10 zile. Copiii sub 10 ani: o capsula de 3 ori/zi. Pret: 7 lei.

Vitamina C cu propolis - util in raceli frecvente. Prezentare: flacon 20 comprimate pentru supt. Administrare: 1-2 comprimate de 3 ori/zi (adulti); 1 comprimat/zi (copii). Dupa administrare nu se mananca si nu se bea nimic o ora. Pret: 4,5 lei

Grindtus Bambini - sirop de tuse, actioneaza in tuse rebela, seaca sau cu expectoratie. Prezentare: flacon 210 g sirop. Administrare: o lingurita de 2-3 ori/zi (copii intre 2-6 ani); 2 lingurite de 3 ori/zi pentru copiii peste sase ani. Pret: 35 lei.

Plantusin Fares - sirop care calmeaza spasmele cailor respiratorii, indicat in tuse spastica, in bronsite acute, cronice etc. Prezentare: flacon cu 250 ml. Administrare: 3-4 lingurite/zi (copii); 3-4 linguri/zi (adulti). Dupa administrare nu se consuma nimic timp de 30 de minute. Contraindicatii: diabeticii. Pret: 6 lei.

Tinctura de rasina - actioneaza la nivelul cailor respiratorii, are actiune expectoranta, antitusiva. Prezentare: flacon cu 25 ml. Administrare: in tuse si bronsita: o lingurita de 3-4 ori/zi in amestec cu miere. 30 de minute nu se consuma nimic. Pret: 4,5 lei.

Macerat glicerinic de carpen - util in faringite recidivante, in tuse spastica, sinuzite cronice, bronsite acute. Prezentare: flacon cu 50 ml. Administrare: 50 picaturi de 2 ori/zi, in cazul sinuzitelor cronice: 50 picaturi de 3 ori/zi. Pret: 9 lei.

Macerat glicerinic de castan comestibil - util in tuse spastica si congestie nazala. Prezentare: flacon 50 ml. Administrare: 50 picaturi de 3 ori/zi. Pret: 9 lei.

Leacuri traditionale

- cura cu aloe vera: 3-4 linguri/zi

- cura cu chimen fiert in lapte: 2 lingurite de chimen cu 500 ml lapte, se fierb 5 minute la foc mic si se indulceste cu miere. Se consuma 3-4 linguri/zi.

- ceai de ceapa - se fierb 4 cepe mici cu 300 ml apa, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, se strecoara si se amesteca cu miere. Se beau 2 cani/zi.

- tinctura de propolis pe zahar sau miere - 30 picaturi de 3 ori/zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu