Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Retete fulger contra bolilor sezonului rece


Bronsita.

Lapte cu usturoi: puneti doi catei de usturoi intr-o cana de lapte rece. Puneti la fiert vreme de 10 minute. Beti mixtura cat mai fierbinte.

Ceapa fiarta: puneti la fiert trei cepe in 500 ml apa. Strecurati lichidul, indulciti-l cu miere, si beti cat mai cald cu putinta.

Inhalatie cu lamaie: puneti la fiert 750 ml de apa. Stingeti focul. Adaugati 5 picaturi de ulei aromat de lamaie. Aplecati-va capul deasupra aburilor si inhalati. Repetati procedeul de 3 ori pe zi.

Frictiuni si comprese pe piept: se fac cu untdelemn fierbinte (sa nu provoace arsuri) in care se ad
auga ulei aromat de eucalipt, usturoi, lamaie, lavanda sau salvie.

Cataplasme cu otet de mere: inmuiati bucati de tifon in otet de mere fierbinte si aplicati-le pe piept. Compus din apa si acid acetic, otetul de mere contine saruri minerale, oligoelemente, pectina si betacaroten, reputate pentru modul in care elibereaza caile respiratorii superioare - nas, gat, sinusuri, si pe cele inferioare: bronhii si plamani.

Gripa

Sucuri vitaminizate: beti mult suc de morcovi si sfecla, combinate cu suc de lamaie sau grepfrut.

Usturoi fiert in lapte: inainte de fiecare masa principala, luati doi catei de usturoi, zdrobiti-i si puneti-i la fiert intr-o ceasca de lapte. Beti lichidul cat mai fierbinte.

Sirop cu miere si gin: iata o reteta folosita in satele canadiene. Luati 250 ml de gin, 125 g miere lichida, 2 lingurite de rasina de brad. Puneti toate ingredientele intr-un borcan si amestecati, pana ce se omogenizeaza. Se iau 2 lingurite pe zi (nu mai mult).

Alcool fierbinte: consumat fierbinte, cu moderatie, si asociat cu diverse ingrediente, poate avea efecte benefice contra gripei. Preparati seara, inainte de a va culca, un amestec de rom si portocala stoarsa, ambele puse intr-o cana de apa foarte fierbinte. Un amestec de rom si cuisoare aromate (ele nu trebuie inghitite) diluate intr-o cana de apa fierbinte sau ceai, are efect antiinfectios, antalgic si antiinflamator.

Ceai de cimbru: o infuzie fierbinte de cimbru amestecata cu miere este un antiseptic redutabil.

Raceli.

Supa de pasare: s-a crezut ca este un simplu moft, dar cercetatorii americani de la Mount Sinai din Miami au demonstrat stiintific ca supa fierbinte de pasare decongestioneaza caile respiratorii si omoara microbii mai repede decat orice medicament. Cauza? Deocamdata necunoscuta.

Usturoi: luati o lingurita de ulei de usturoi din ora in ora. Se obtine prin macerare, vreme de 10 zile. Nu se strecoara. Se tine in sticlute de culoare inchisa.

Pasta de mujdei: se aplica direct pe spate sau piept, acoperita cu o folie subtire de plastic si un fular.

Un catel de usturoi: se t
aie in doua si se freaca bine toata suprafata talpii piciorului. Efectul e si mai puternic, daca restul de usturoi se baga intr-o soseta care se lasa pe picior toata noaptea.

Lapte cu salvie: puneti la infuzat, cincisprezece minute, o lingurita de salvie intr-o cana cu lapte clocotit. Beti lichidul cat mai fierbinte, de-a lungul zilei. Si gargara cu lapte fierbinte de salvie are efect garantat.

Inhalatii cu otet fierbinte: puneti la fiert o jumatate de litru de otet de mere, apoi inhalati aburii cat mai calzi. Desfunda rapid caile respiratorii. Tot in raceli se recomanda frectiile pe tot corpul cu otet cald, seara, inainte de culcare. Inveliti-va gros.

Ser fiziologic cu argila si lamaie: amestecati o fiola de ser fiziologic cu putina apa argiloasa si 2 picaturi de suc de lamaie. Irigati-va nasul, de doua-trei ori pe zi, cu acest amestec, folosind o pipeta. Apoi suflati-va bine fiecare nara in parte.

Sirop canadian: Ingrediente - 8 frunze mari de otetar, 4 frunze de menta, 2 lingurite de miere si o lingura de gin. Preparare: se pun la fiert frunzele de otetar si de menta, vreme de zece minute, in 250 ml apa. Se strecoara, se adauga mierea si ginul. Cand simtiti ca va cuprinde raceala, luati cate o lingurita de sirop, de mai multe ori pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu