Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Verucile veneriene


 Verucile veneriene(condyloma acuminata)


Manifestandu-se prin aparitia unor noduli roz sau albi de dimensiuni mici, la nivelul zonei genitale, verucile veneriene (condyloma acuminata) sunt determinate de papiloma virusul uman (HPV). Contaminarea se realizeaza prin contact sexual cu o persoana purtatoare, perioada de incubatie fiind de 1-6 luni. In cazul femeilor, acesti negi pot creste la nivelul vulvei, peretilor vaginali, colului uterin sau anusului. In general, verucile genitale pot fi diagnosticate doar dupa aspect si sunt suparatoare pentru ca au tendinta sa reapara.
Daca ati avut veruci genitale este obligatorie efectuarea anuala a testului Papanicolau. Modul in care sunt trat ate verucile genitale depinde de dimensiunea si localizarea lor. Uneori, tratamentul medical poate rezolva infectia virala, care determina si verucile genitale. In cazul in care virusul nu este complet eliminat, verucile pot reaparea si dupa tratament. Exista medicamente care se pot utiliza topic (local): podoxifilina (Condylox), acid tricloroacetic (TCA) sau crema 5% de 5 - fluoronzacil. Indepartarea verucilor se poate realiza cu ajutorul laserului, prin inghetare cu azot lichid (criochirurgie) sau prin electrocauterizare. Uneori este necesara interventia chirurgicala, pentru a indeparta verucile mari sau pe cele care nu raspund la tratament. Tratamentul naturist include remedii cu potential terapeutic extrem de eficient in combaterea si eradicarea verucozei genitale, dupa cum urmeaza: * extract de mladite de tuia - se administreaza in doze de cate 30-40 picaturi, diluate in putina apa, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale. Pentru aplicatii locale, se prepara o tinctura din 20 g frunze cu mici conuri verzi de tuia (Tuja occidentalis) la 100 ml alcool de 70, prin macerare timp de 7 zile. Se fac 5,6 aplicatii locale prin tamponare cu aceasta tinctura, zilnic, pe o perioada de doua saptamani. * Rostopasca - aceasta planta este folosita cu succes in infectii genitale cu Papiloma, Trichomonas sau Candida, administrandu-se sub forma de instilatii vaginale cu infuzie obtinuta prin combinatie in proportii egale de rostopasca, tataneasa si flori de musetel. Aplicatiile locale cu tinctura de rostopasca se fac la fel ca in cazul tincturii de tuia.
Deoarece aparitia verucozei genitale se produce pe fondul unui raspuns imunitar deficitar, este de asemenea necesara administrarea de suplimente cu actiune imunostimulatoare gen: Chitosan, Imunostim CPR, Ginseng siberian, alaturi de consumul constant de usturoi, urda, zer, sucuri de smochine, citrice si gutui.

Chisturi la sani si pe ovare

Regimul Oshawa

Timp de 10 zile consecutiv in fiecare luna consuma numai grau, orez, mei decorticat si hrisca - fierte in apa cu sare, coapte, terci sau turtite din grau integral cu apa si sare, coapte. In celelalte zile din luna iti recomand sa consumi numai urmatoarele alimente: grau, orez, hrisca, mei decorticat, varza alba si rosie, linte, andive, urzici, praz, naut, ridichi, ceapa, patrunjel, morcovi, soia, seminte de floarea-soarelui, svaiter, branza si lapte de capra, masline negre, fragi, mure, stafide, castane, mere, nuci, gutui, ulei de floarea-soarelui, iar condimente: tarhon, marar, scortisoara, cimbru, busuioc, chimen, menta, rozmarin, patrunjel, salvie, sare de mare. Ia zilnic doua linguri de polen. Ia urmatorul amestec de plante medicinale: traista-ciobanului, cretisoara, urzica moarta alba, coada-soricelului, salvie. Plantele se rasnesc pulbere, se amesteca in proportii egale; din amestec se ia cate o lingurita de patru ori pe zi la intervale egale cu minimum 30 de minute inainte de masa, se tine sublingual 15-20 de minute, apoi se inghite cu putina apa plata. Ia extractele hidro-glicero-alcoolice: Ribes Nigrum (muguri de coacaz negru), 50 picaturi dimineata si Rubus Idaeus (mladite de zmeur) - 50 picaturi seara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu