Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Ginseng, leac de viroze


Ginsengul şi echinacea sunt două plante cu proprietăţi imunostimulatoare dovedite, recomandate pentru creşterea imunităţii şi prevenirea virozelor respiratorii.


Ginsengul şi echinacea sunt două plante cu proprietăţi imunostimulatoare dovedite, recomandate pentru creşterea imunităţii şi prevenirea virozelor respiratorii. "Este important de menţionat că avem la indemănă două feluri de ginseng: siberian şi chinezesc. Ambele specii de ginseng au proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare şi imunomodulatoare. Ginsengul siberian stimulează imunitatea prin conţinutul de eleuterozide, iar cel chinezesc - prin conţinutul de ginsenozide. Aceste substanţe cresc rezistenţa organismului la stres fizic sau chimic. Ginsengul are şi acţiune antivirală, potrivit medicinei chineze", precizează dr Larisa Ionescu-Călineşti, medic primar medicină internă cu competenţă in apifitoterapie, de la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă. Pentru prevenirea virozelor şi gripei este nevoie să facem o cură cu ginseng timp de trei luni. In acest scop, ginsengul se foloseşte sub formă de extract (in doze de căte 50-60 de picături pe zi) sau pulbere din rădăcini (2-3 g pe zi). Dr Larisa Ionescu-Călineşti ne atrage atenţia că, in cazul pacienţilor cu probleme cardiace, ginsengul chinezesc poate provoca tahicardie. In cazul cardiacilor, pentru stimularea imunităţii este recomandat ginsengul siberian.

Echinacea

Dacă in cazul ginsengului curele de stimulare a imunităţii durează in jur de trei luni, cura cu echinacea durează şapte-zece zile. Se iau căte două linguriţe de suc proaspăt sau tinctură de echinacea de trei ori pe zi. Comisia Europeană de Studiere a Plantelor Medicinale a demonstrat că echinacea are proprietăţi imunostimulatoare, antivirale şi bacteriostatice. Pe piaţa romănească se găsesc produse fitoterapice care au in compoziţie extract de ginseng şi echinacea. Asemenea produse sunt indicate in tratamentul infecţiilor respiratorii de tipul amigdalitelor, faringitelor, laringitelor, rinofaringitelor, bronşitelor.

MIERE.

Alături de echinacea şi ginseng, mierea de albine previne virozele, datorită proprietăţilor imunostimulatoare, tonifiante, antimicrobiene. In popor se spune că o linguriţă de miere in fiecare dimineaţă te păzeşte de boli, pentru că acest produs al stupului conţine peste 400 de substanţe cu efect terapeutic, printre care vitamine din grupul B, săruri minerale, enzime, flavonoide. Mierea adăugată in ceai este un bun remediu in viroze respiratorii, in pneumonii.

STRES. Stimulănd imunitatea, ginsengul creşte rezistenţa organismului la efortul fizic şi intelectual. De aceea este recomandat frecvent pentru imbunătăţirega capacităţii de concentrare, in perioadele de examene.

1 comentarii:

Unknown spunea...

Echinacea si ginseng siberian sub forma de capsule, dar si ginseng sub forma de extract lichid se gasesc pe www.naturasanat.ro

Trimiteți un comentariu