Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Urzica (Urtica dioica)



Descriere

Urzica este o planta ierbacee, care creste pana la 150 cm inaltime, avand in pamant un rizom subtire, cilindric, de culoare albicioasa, lung si ramificat. Tulpinile sunt drepte, cu 4 muchii, acoperite cu frunze opuse, dintate pe margini. Atat tulpina cat si frunzele sunt prevazute cu peri urzicatori. La baza, frunzele sunt cordate. Urzica are flori femeiesti si barbatesti asezate pe tulpini diferite (dioica). Urzica creste pretutindeni, in locuri cultivate si necultivate, in santuri, pe langa drumuri, pe marginea apelor, in paduri si pe locuri grase unde au fost stane de oi.

Recoltarea

De la urzica se recolteaza frunzele, incepand din luna mai si pana la sfarsitul toamnei.

Mod de uscare

Frunzele se intind in straturi subtiri, in camere cu aerisire buna. Uscarea se poate face si inaer liber, in locuri ferite de lumina puternica. Uscarea cu aer cald se face la o temperatura de 50-60 grade C. Din 4,5-5,5 kg frunze proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Urzica se foloseste ca diuretic si adjuvant in diabet. Intern: elimina acidul uric, actiune antimicrobiana, diuretic, antidiareic, vitaminizant, hemostatic, hipoglicemiant. Extern: stimuleaza refacerea tesuturilor, cicatrizant.

Observatii

Pentru a feri pielea de perii urzicatori, care provoaca iritatii si mancarime. se vor folosi manusi in timpul recoltarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu