Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Castanul salbatic (Aesculus hippocastanum)


Descriere

Castanul salbatic este un arbore cu scoarta cenusie, adeseori crapata. Frunzele sunt opuse, lung petiolate de forma palmei, compuse fiecare din 5-7 foliiole dintate pe margini. Florile formeaza inflorescente mari asezate la varful ramurilor. Fiecare floare este formata din 5 sepale, 5 petale inegale, de culoare alba, cu pete galbene care mai tarziu devin rosii, 7 stamine si un ovar care la maturizare se transforma intr-un gruct tepos. Toamna, aceste fructe se deschid, lasand sa cada 2-3 seminte brune lucioase. Infloreste in lunile aprilie-mai.

Recoltarea

De la castan se recolteaza, coaja, florile, frunzele su semintele. Coaja se aduna primavara, in momentul cand seva incepe sa circule in asrbore. Coaja se recolteaza numai de pe ramurile de 2-5 ani. Florile se culeg cand 50-60 % din inflorescente sunt inflorite. Se taie intreaga inflorescenta, apoi florile se ciupesc de pe codite. Frunzele se recolteaza fara petiolul principal. Recoltarea se face pana in luna iunie. Semintele se aduna toamna, in lunile septembrie-octombrie, cand fructele se deschid.

Mod de uscare

Cojile si frunzele se usuca la o temperatura de 50-60 grade C, iar florile la cel mult 35 grade C. Uscarea semintelor se face incepand cu o temperatura de 40 grade C, care pe parcurs trebuie sa creasca la 60 grade C. Din 2,5-3 kg coji, 6-7 kg flori, 3,5-4 kg frunze, 1,5-2 kg seminte, se obtine 1 kg produs uscat pentru fiecare sortiment.

Intrebuintari

Se intrebuinteaza in scopuri industriale si farmaceutice. Intern: boli venoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu