Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Trei frati patati (Viola tricolor)



Descriere

Trei frati patati este o planta anuala, uneori rezistenta si peste iarna, inflorind si in al doilea an. Are o tulpina scurta de 20-30 cm, de culoare verde, goala la interior, acoperita cu peri scurti, indreptati in jos. Frunzele sunt ovale, alungite, intate rar pe margini, cu petioli scurti. La punctul de unire cu tulpina sunt inconjurare de alte frunzulite adanc divizate. Florile au pedunculi lungi, pe care se afla doua bractee scurte si alterne, asezate sub flori sau mai jos. Floarea are 5 sepale lunguiete, pe margini acoperite cu peri lungi (cili), 5 petale dintre care cea inferioara este pintenata. Petalele superioare sunt de culoare violet-inchis, rareori violet-deschis sau albe, cele laterale albe, galbene sau violet-albastrui, iar petala inferioara de la baza este intotdeauna galbena, cu 5-7 dungi de culoare inchisa, adesea palid-violet pe margini. Infloreste incepand cu luna mai pana in august. Creste prin lunci umede si in fanete din regiunea de dealuri.

Recoltarea

Se recolteaza planta intrega fara radacini, in perioada infloririi.

Mod de uscare

Plantele se usuca in straturi subtiri, in locuri umbroase si bine aerisite. Se pot usca si pe cale artificiala, la o temperatura de 50 grade C. Din 5-6 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs ucat.

Intrebuintari

Se foloseste ca depurativ si ca expectorant in tuse. Intern: colagog, expectorant, depurativ, laxativ, antialergic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu