Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Muschiul de piatra (Cetraria islandica)


Descriere

Muschiul de piatra are corpul in forma de frunza (tal), cu multe ramificatii liniare, care la randul lor poarta lobi divizati in doua, cu marginile ondulate, prezentand peri mai grosi de forma unor spini (cili). Pe partea superioara este lucios, de culoare verde-bruna, maslinie, albicioasa pe partea inferioara si roscata la partea de jos, in locul unde se prinde de stanci. Muschiul de piatra are o inaltime de 10-15 cm, crescand pe stanci si pe locurile uscate din regiunea alpina.

Recoltarea

Se smulge intreaga planta (talul) tot timpul anului si numai pe vreme uscata.

Mod de uscare

Muschiul de piatra se usuca in aer liber, intins in straturi subtiri. Din 1,2-1,5 kg licheni proaspeti se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste ca tonic amar si ca emolient in tuse si bronsite. Intern: stimuleaza secretia pancreatica, antibiotic, emolient si calmant al aparatului respirator si digestiv, puternic antibiotic, colagog, stomahic, antispastic pulmonar, fluidifica secretiile bronsice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu