Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Coada soricelului (Achillea millefolium)


Descriere

Coada soricelului este o planta vivace, inalta pana la 50-70 cm, cu tulpinile putin paroase si cu frunzele adanc divizate. Florile sunt mici, dispuse in capitule de culoare alba mai rar roz, asezate in varful tulpinii in forma de corimb. Florile marginale sunt lingulate, cele centrale tubulare. Infloreste toata vara. Creste prin locuri necultivate, prin livezi, la marginea padurilor si a drumurilor.

Recoltarea

Intreaga planta contine un ulei eteric al carui component principal este azulenul si care da uleiului o coloratie albastra inchisa. Uneori se culeg florile, alteori planta intreaga fara radacina. Florile se taie de la locul de unde incepe sa se ramifice inflorescenta. Iarba se culege in timpul infloririi, in zile insorite, de preferinta intre orele 12-14, deoarece in aceasta perioada continutul de azulen creste. Nu se culeg tulpinile lemnoase si cele care nu sunt acoperite de frunze.

Mod de uscare

Atat iarba cat si florile se usuca asezate in straturi subtiri, in locuri aerisite. Daca se foloseste uscarea artificiala, temperatura nu trebuie sa depaseasca 35 grade C. Din 3-5 kg flori proaspete se obtine 1 kg produs uscat; din 4-5 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Coada soricelului este indicata in diferite boli de stomac, ficat, mareste pofta de mancare, are proprietati hemostatice si antiseptice. Intern: bronhodilatator, diminueaza secretiile gastrice, topic astringent, dezinfectant si calmant gastrointestinal, carminativ, antispastic biliar, expectorant, decongestiv hemoroidal, analgetic. Extern: efect calmant, antiinflamator si dezinfectant(bai sau comprese), regenereaza tesuturile

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu