Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Trifoi rosu (Trifolium pratense)



Descriere

Planta perena, ierboasa, cu tulpini drepte, inalta de 30-70 (100) cm, dispuse cate 2-5 la un loc, simple sau ramificate, cu frunze trifoliate, lung petiolate, cele aflate pe tulpini cu petiolul mai scurt. Foliolele pe jos si pe margini sunt usor paroase, foarte rar glabre, pe fata prezentand o pata mai deschisa la culoare. Stipele de la baza petiolului sunt de forma ovala, spre varf ascutite si ciliate, palide, prezentand o nervatiune vizibila verzuie sau roscata. Capitulele florale, de forma globuloasa, inconjurate la baza de un involucru format din doua frunze trifoliate. Infloreste in luna mai pana in luna septembrie. Creste prin locuri ierboase, pasuni, fanete, de la campie pana in regiunea muntoasa.

Recoltarea

Se aduna inflorescentele de forma globuloasa impreuna cu cele doua frunze ce le inconjoara. Recoltarea se face in momentul infloririi complete.

Mod de uscare

Florile se usuca in incaperi aerisite. Uscarea se face si artificial la o temperatura de 35-40 grade C, asigurandu-se o ventilatie buna. Din 4-5 kg produs proaspat se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Sub forma de ceai se folosesc ca expectorant sau diuretic. Intern: antispastic, antiinfectios, antiinflamator, entero-colite, infectii urinare, reumatism, dismenoree, leucoree.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu