Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium)



Descriere

Planta perena, avand tulpina in patru muchii, ramificata de la baza, acoperita cu frunze opuse, lat-ovale, lungi de 0,5-1,5 cm si late de 1-1,5 cm, avand un petiol scurt de 1-5 mm, pe margini intregi sau cu dinti foarte mici. Florile de culoare purpuriu-roz sunt dispuse in verticile dese, globuloase, la subsuoara frunzelor. Intreaga planta este acoperita cu peri. Infloreste incepand cu luna iulie pana in luna septembrie. Creste prin locuri mlastinoase, marginea raurilor si locuri inundabile.

Recoltarea

Se recolteaza partile aeriene ale plantei in momentul cand 50-60% in flori s-au deschis. Se taie tulpina de la locul de unde pornesc ramurile.

Mod de uscare

Planta se usuca in locuri bine aerisite. Pe cale artificiala se usuca la o temperatura de 35-40 grade C. Din 3,5-4 kg planta proaspata se obtine 1 kg de produs uscat.

Intrebuintari

In boli de stomac si ficat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu