Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Sunatoarea (Hypericum perforatum)



Descriere

Sunatoarea este o planta perena, inalta de 20-100 cm, cu tulpina dreapta, lemnoasa la partea inferioara, ramificata incepand de la jumatate. Tulpina este cilindrica avand doua muchii in lungime pe care se observa puncte negre. Frunzele sunt opuse, nepetiolate, de forma ovala, fara peri, cu marginea intreaga. Privite in zare se observa pungi transparente cu ulei volatil si puncte glanduloase negre pe margini si fata superioara. Florile sunt asezate la varful tulpinii si al ramurilor in forma de buchet (corimb). Fiecare floare are 5 sepale alungite, glabre, cu marginea intreaga, uneori punctate cu negru. Petalele sunt in numar de 5, de culoare galben-aurie, cu puncte negre pe ele, de doua ori mai lungi ca sepalele. Staminele sunt numeroase iar ovarul depaseste la maturitate marimea sepalelor. El este de culoare verde, lipicios din cauza unei rasini cu care este acoperit. La maturitate se transforma intr-o capsula cu numeroase seminte. Infloreste incepand din iunie pana in septembrie. Creste prin fanetele de la ses si munte, pe langa drumuri, marginea padurilor etc.

Recoltarea

Planta se culege de la inceputul infloririi si pana in momentul formarii fructelor.

Mod de uscare

Sunatoarea se usuca pe cale naturala numai la umbra. Uscarea pe cale artificiala se face la temperatura de 35 grade C. Din 3-4 kg planta proaspata, se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Sunatoarea se foloseste in boli de stomac si ficat. Intern: factor lipotrop, antidiareic, coleretic, cicatrizant, antiseptic, antiinflamator hepatic si intestinal, antibiotic. Extern: trofic si calmant, antiinflamator gingival, cicatrizant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu