Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Stevia stanelor (Rumex alpinus)



Descriere

Stevia stanelor este o planta perena, avand in pamant un rizom gros, tarator, cu multe capete, terminat la varf cu o coroana de peri negriciosi. Tulpina aeriana este inalta de 1-2 m, dreapta, prezentand dungi in lungime. La baza tulpinii se afla frunze mari, avand un petiol lung si caniculat. Limbul frunzei este lung de 35-50 cm si lat de 20-24 cm, la baza cordat (in forma de inima). Inflorescenta este de culoare verde si se afla dispusa la varful tulpinii. Infloreste in lunile iulie-august. Creste in jurul stanelor, pasunilor de munte, la altitudini de 1200-1500 m.

Recoltarea

De la aceasta planta se recolteaza, toamna, rizomii cu radacinile.

Mod de uscare

Se face pe cale naturala la soare si in curenti puternici de aer sau in uscatorii cu aer cald la o temperatura de cel mult 50 grade C. Din 3-4 kg radacini proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Laxativ, iar in doza mare are actiune purgativa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu