Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris)Descriere

Traista ciobanului este o planta anuala care apare primavara devreme. Din mijlocul unei rozete de frunze iese tulpina pe care sunt insirateflorile. Intreaga planta este inalta de 15-30 cm. Frunzele bazilare sunt alungite, adanc scobite, uneori pana la nervura principala. Frunzele tulpinale sunt rare, nedintate pe margini, imbracand tulpina cu baza lor. Florile sunt mici, asezate pe o codita lunga, avad 4 sepale verzi cu dunga alba, 4 petale de culoare alba si 6 stamine. Fructul are forma triungiulara. Infloreste din luna aprilie pana toamna tarziu. Inflorirea are loc de jos in sus, astfel ca pe aceeasi tulpina vom intalni fructificatii si flori. Este o planta comuna, raspandita pe terenurile cultivate si necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa ziduri etc.

Recoltarea

Se culege planta intreaga, fara radacina, in primele stadii de dezvoltare, adica la aparitia primelor flori.

Mod de uscare

Planta se usuca intinsa in straturi subtiri in incaperi aerisite. Pe cale artificiala se usuca la o temperatura de 35-40 grade C. Din 4-6 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Planta are intrebuintari hemostatice. Intern: hipotensiv, analgetic

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu