Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Frasinul (Fraxinus excelsior)


Descriere

Arbore cu frunze opuse, imparipenat compuse, lungi pana la 40 cm, avand un petiol lung pe care sunt asezate 7-15 foliole. Florile sunt grupate in inflorescente care apar inaintea frunzelor. Fructele numite samare sunt de forma liniar-lanceolata, inconjurate de o aripioara. Infloreste in luna mai. Frasinul creste prin paduri, lunci, din regiunea de campie si dealuri.

Recoltarea

De la frasin se recolteaza frunzele prin lunile mai-iunie. Se inlatura petiolul principal.

Mod de uscare

Frunzele se intind in straturi subtiri in locuri bine aerisite. Pe cale artificiala se usuca la o temperatura de 40-50 grade C. Din 3-4 kg frunze proaspete se obtine 1 kg produs finit.

Intrebuintari

Sub forma de ceai au efect usor laxativ, de asemenea se foloseste ca adjuvant in tratamentul gutei si reumatismului. Intern: sudorific, colagog, coleretic, cicatrizant, antiinflamator intestinal, laxativ. Extern: cicatrizant, antiinflamator hemoroidal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu