Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Rachitanul (Lyhrum salicaria)



Descriere

Rachitanul este o planta vivace, cu o tulpina dreapta, simpla sau ramificata, inalta pana la 2 m, cu baza in patru muchii, acoperita cu peri scurti. Frunzele sunt lanceolate, asemanatoare celor de rachita, la baza rotunjite, iar la varf ascutite. Frunzele sunt opuse sau asezate cate 3 in verticil, cele de pe ramuri sau varful tulpinii sunt dispuse altern. Ele sunt lungi de 3-12 cm, si late de 1-2 (3) cm. Florile sunt de culoare rosie-purpurie, lungi de 8-12 (14) mm si late de 2,5-3,5 (5) mm, formand spice alungite si dese la varful tulpinii si al ramurilor. Caliciul se termina cu 6 dinti interiori si 6 dinti exteriori, de doua ori mai lungi decat primii, petalele sunt in numar de 6, inconjurand 12 stamine. Infloreste incepand cu luna iunie pana in septembrie. Este o planta comuna. Creste pe marginea lacurilor si a raurilor, de la ses pana la munte.

Recoltarea

Se aduna ramurile si varfurile inflorite ale plantei.

Mod de uscare

Planta se usuca la umbra in straturi subtiri. Din 4-6 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste ca astringent in diaree. Intern: antibiotic gastrointestinal, antiseptic, antidiaretic, hemostatic. Extern: cicatrizant, antiseptic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu