Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Turita mare (Agrimonia eupatoria)



Descriere

Turita mare este o planta ierbacee, cu tulpina inalta pana la 100 cm, ramificata spre varf, cu frunzele lungi de 8-16 cm. Frunzele sunt formate din 5-9 foliole mari, avand intre ele foliole mici. Toata planta este acoperita cu peri matasosi. In varful tulpinii si al ramurilor se gaseste inflorescenta in forma de spic, compusa din numeroase floricele galbene cu 5 petale. Planta infloreste de la baza spre varf, astfel ca pe ea vom gasi in acelasi timp flori si fructificatii. Fructele sunt inconjurate de o coroana de ghimpi recurbati la varf. Infloreste incepand cu luna iunie pana in august. Creste prin tufisuri, paduri, livezi, pe marginea drumurilor, fiind comuna atat in campie cat si la munte.

Recoltarea

In perioada aparitiei primelor flori se culege planta intreaga fara radacini si fara partile lemnoase ale tulpinii principale.

Mod de uscare

Planta se usuca intinsa in straturi subtiri, la umbra, sau in uscatorii cu aer cald la o temperatura de 35 grade C. Din 3-4 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste in bolile de ficat, stomac si ale aparaturlui respirator. Intern: colagog, excita secretiile gastro-intestinale, antidiareic, lizeaza calculii biliari.

Observatii

Nu se supradozeaza, putand provoca eliminari bruste de calculi, obturarea cailor biliare si renale si spasme puternice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu