Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Muschiul de stejar (Evernia Prunastri)


Descriere

Lichenul de stejar are aspectul unei tufe mici, fie ridicate in sus, fie atarnand in jos, fixata pe ramurile sau tulpinile arborilor gazda. Corpul lichenului numit tal ajunge pana la 10 cm lungime si are forma unor benzi inguste, ramificate de obicei din 2 in 2, cu varfurile despicate de asemenea in doua parti. Intreg corpul plantei este moale la pipait. Benzile sunt late la baza, pana la 10 mm, descrescand spre mijloc la 5 mm, iar spre varf ajung in jurul la 2 mm. Pe marginea benzilor se gasesc placi albicioase, fainoase, care la scuturare produc o pulbere alba. Benzile lichenului sunt usor ondulate, fata superioara este neteda, mata, de culoare verzui-deschis batand spre cenusiu, uneori de culoare verde spre galben. Fata inferioara este alba sau albicioasa, de asemenea fara luciu. Lichenul creste pe stejar, prun, uneori si pe alti pomi fructiferi.

Recoltarea

Muschiul de stejar se recolteaza tot anul insa numai pe timp uscat sau la 2-3 zile dupa ultima ploaie. Perioada optima de recoltare este primavara, cand se desprinde usor de pe ramuri si are o culoare frumoasa.

Mod de uscare

Se usuca in straturi subtiri, pe cale naturala sau pe cale artificiala, folosind o temperatura de cel mult 40 grade C. Din 1,5-2 kg muschi de stejar proaspat se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Este folosit in industria parfumului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu