Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Talpa gastei (Leonurus cardiaca)



Descriere

Talpa gastei este o planta ierboasa, vivace, inalta pana la 150 cm, cu tulpinile si ramurile in patru muchii, paroase numai pe margini, perii fiind aplecati in jos, uneori acoperite in totalitate cu peri drepti. Frunzele sunt opuse, cele de la baza au forma palmei, adanc divizate in 5 lobi. Frunzele mijlocii au 3 crestaturi, iar cele din varful tulpinii sunt alungite si dintate. La subsuara frunzelor se gasesc florile de culoare roz asezate mai multe la un loc, inconjurand tulpina. Floarea este formata dintr-un caliciu in forma de tub cu 5 sepale unite intre ele, fiecare sepal terminandu-se cu un dinte ascutit (tepos). In total sunt 5 dinti, dintre care 3 superiori mai apropiati, 2 inferiori departati de primii si curbati. Corola prezinta un inel paros, este bilabiata, are forma unei guri, de doua ori mai mare decat caliciul. Buza superioara a corolei este de forma unui coif, acoperita cu peri marunti si desi, cea inferioara este lasata in jos si are 3 crestaturi. Infloreste din iunie pana in septembrie. Creste pe marginea drumurilor, prin locuri necultivate si printre daramaturi.

Recoltarea

Se culege planta la inceputul si in timpul infloririi.

Mod de uscare

Plantele se intind in straturi subtiri, uscarea facandu-se pe cale naturala. Se pot usca si pe cale artificiala la o temperatura de 35-40 grade C. Din 3,5-4 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste in bolile de inima de origine nervoasa. Intern: sedativ puternic al sistemului nervos central, hipotensiv. Extern: cicatrizant, antiinflamator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu