Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Strigoaia (Veratum album)



Descriere

Strigoaia este o planta vivace, inalta de 50-175 cm, avand in pamant un rizom gros, de forma cronica, terminat cu o coroana de radacini lungi. Frunzele sunt late, ovale, lungi, cu nervuri paralele, acoperindu-se prin tecile lor. Florile sunt de culoare alb-verzuie, asezate intr-un buchet alungit la varful tulpinii. Infloreste in lunile iunie-august. Creste prin poienile si pasunile din regiunea muntoasa.

Recoltarea

Rizomul cu radacinile se recolteaza toamna, in lunile septembrie-octombrie, sau primavara devreme, inaintea aparitiei primelor frunze.

Mod de uscare

Rizomii cu radacinile se usuca cat mai repede, intr-un loc bine aerisit sau direct la soare. Cand se foloseste caldura artificiala, temperatura nu trebuie sa depaseasca 50 grade C. Din 3-4 kg radacini proaspete se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste in industria de medicamente.

Observatii

Strigoaia este o planta puternic otravitoare. Dupa lucrul cu ea se vor spala bine mainile, iar in timpul prelucrarii se va purta o masca din tifon umezit la nas si gura. Intoxicatia cu strigoaie se manifesta prin arsuri in gura, salivatie, sete, varsaturi, diaree, colici, tremuraturi, senzatie de frig, mancarime pe tot corpul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu