Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Tintaura (Centarium umbellatum)



Descriere

Tintaura este o planta ierboasa, inalta de 10-50 cm, cu tulpina in 4 muchii, simpla, glabra, ramificata spre varf. La baza tulpinii se afla o rozeta de frunze ovale. Frunzele aflate pe tulpina sunt opuse, cu marginea intreaga si au 3-5 nervuri. Florile sunt dispuse in varful tulpinii si al ramurilor. Ele au forma unor stelute cu 5 dinti, de culoare roz, cu petalele unite intr-un tub ce inconjoara cele 5 stamine cu anterele rasucite in spirala. Infloreste din iulie pana in septembrie. Creste prin fanete si pieni umede, in luminisurile de padure de la ses pana la munte.

Recoltarea

In timpul infloririi se recolteaza planta intreaga fara radacini.

Mod de uscare

Planta se usuca la umbra in locuri bine aerisite. Daca se foloseste caldura artificiala, temperatura nu trebuie sa depaseasca 40-45 grade C. Din 3-4 kg planta proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

Intrebuintari

Se foloseste in boli de stomac si pentru marirea poftei de mancare. Intern: antitermic, stomahic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu