Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

6 alimente contra osteoporozei


Unele alimente pot preveni osteoporoza, boală ce apare frecvent după vârsta de 50 de ani


Cerealele

Cerealele sunt bogate în proteine vegetale. Ele conţin între 8 şi 14% proteine, valoare apropiată de cea a cărnii, chiar dacă le lipseşte un aminoacid indispensabil, lizina. Poţi înlocui pâinea şi orezul cu germeni de grâu sau legume uscate, foarte bogate în proteine.

Produsele lactate


Alimentele-vedetă în prevenirea osteoporozei sunt produsele lactate. De ce? Pentru că furnizează oaselor calciu, elementul principal al ţesutului osos. Începând cu vârsta de 50 de ani, organismul are nevoie de minimum trei sferturi de litru/zi de lapte. Pentru necesarul de calciu din organism trebuie să consumi un bol de lapte dimineaţa, un iaurt la micul dejun, un pahar de lapte după-amiaza şi 30-50 grame de brânză la cină.

Somonul

Somonul este foarte bogat în vitamina D (între 12 şi 20 mg/100 grame), aceasta fiind un element ce participă activ la refacerea sistemului osos. Vitamina D permite absorbţia calciului prin tubul digestiv. După vârsta de 50 de ani, aportul necesar de vitamina D este de 10 micrograme/zi. Aşadar, consumă somon de două ori/săptămână. În plus, somonul conţine şi omega 3, foarte benefic pentru artere.

Soia

Soia este foarte bună pentru întărirea sistemului osos, deoarece conţine fitoestrogeni (estrogeni vegetali). La femei, menţinerea masei osoase se află în relaţie direct proporţională cu producerea de hormoni estrogeni, de aceea are loc pierderea masei osoase după menopauză. Medicii recomandă să consumi zilnic 1 mg/kg corp de izoflavone, care se găsesc în soia (adică 60 mg pentru o femeie de 60 kg), în condiţiile în care 100 de grame de soia conţin 35 mg de izoflavone.

Ceaiul negru

Chinezii au ajuns la concluzia că ceaiul negru, prin flavonoidele (antioxidanţii) pe care le conţine, are proprietăţi benefice asupra sistemului osos. Este recomandabil să nu bei mai mult de trei ceşti/zi, pentru că este foarte bogat în teină care îţi va afecta somnul.

Varza

Varza conţine vitamina K, foarte bună pentru menţinerea densităţii osoase, prevenind astfel fracturile. Este recomandat să mănânci 0,03-1mg de vitamina K/zi, în condiţiile în care 5 grame de varză conţin 0,2 mg de vitamina K.

Fă-ţi testul pentru a afla dacă prezinţi risc de osteoporoză.
Dacă ai fost diagnosticat cu osteoporoză, nu ai voie să te expui la soare.
Variază sursele de proteine, înlocuind din când în când carnea şi ouăle cu soia şi leguminoase (mazărea este foarte indicată).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu