Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

9 sfaturi practice pentru a scapa de oboseala ochilor


Daca esti si tu unul dintre aceia care isi petrec mult timp in fata televizorului, muncesti 8 ore in fata calculatorului, citesti sau iti chinui ochii cu fel si fel de jocuri, atunci sigur stii si tu ce inseamna usturimi, dureri de cap, ochi uscati. Ei bine, este vorba de oboseala oculara si nu e bine sa o neglijezi! Sunt anumite metode naturale pentru a o combate si pentru a reda sanatatea ochilor.

1) Indreapta-ti privirea catre un punct indepartat. Pentru a le da ocazia sa faca o pauza, un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti indrepti privirea catre un punct indepartat, pret de cateva minute. In momentul in care iti fixezi ochii pe orizont, muschii care sustin cristalinul revin la pozitia de repaus si, astfel, se relaxeaza.

2) Clipeste incet, cu miscari lente. Apoi, daca si restul corpului are nevoie de exercitii fizice, la fel e si cu ochii. Incepe prin a clipi incet, cu miscari lente si a roti incet globii oculari. Apoi, fixeaza-ti un detaliu care este aproape de tine, urmat de unul aflat mai la distanta.

3) Balanseaza-ti capul. Pentru a-ti completa sedinta de relaxare, largeste-ti sfera de exercitii catre cap, balansandu-l de la dreapta la stanga. Fa aceste exercitii ori de cate ori simti o rigiditate in privire si nu ezita sa clipesti mai des pentru a-ti regasi mobilitatea oculara.

4) Masajul punctelor cheie din zona cervicala. Poti apela si la niste trucuri de masaj pentru a scapa de tensiunile oculare. Dat fiind faptul ca acestea se manifesta cel mai adesea prin cefalee si contractii musculare la nivel cervical, exista niste puncte cheie pe care daca le atingi, iti calmeaza durerile.

5) Aseaza-ti ambele coate paralel pe birou. Plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou - ele vor fi astfel eliberate de tensiune si iti vor oferi o mare stabilitate. Pune-ti apoi degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample si maseaza usor cu miscari circulare.

6) Maseaza-ti gatul. Pe urma, poti sa cobori masajul la nivelul gatului si sa il masezi incet. Iti vei elibera astfel tensiunile musculare din zona, care au legatura directa cu musculatura ochilor.

7) Foloseste solutii farmaceutice impotriva ochilor care ustura. Ai ochi care ustura, pisca si iti dau senzatia la sfarsitul zilei ca ard? Poate ca nu ai suficiente lacrimi si astfel, nu sunt bine hidratati. Aceasta boala afecteaza deja un numar foarte mare de oameni din toata lumea, mai ales ca sunt o gramada de factori favorizanti: poluarea, fumul de tigara, lentilele de contact, varsta, alimentatia dezechilibrata, unele medicamente sau chiar ecranul calculatorului. Din fericire, exista deja pe piata anumite produse ce contin lacrimi artificiale, menite sa iti hidrateze ochii si sa iti amelioreze secretia lacrimala. Nu ezita sa le folosesti!

8 ) Priveste de la minim 50 de cm si aranjeaza-ti corespunzator ecranul de la calculator sau TV

Este destul de greu sa gasesti pozitia ideala pentru a nu-ti obosi ochii. Mai ales cand privesti la televizor dintr-un fotoliu inconfortabil sau dintr-un unghi nepotrivit, cand stai prea aproape de pe ecranul calculatorului  sau la cinema, cand esti printre primele randuri. Tensiunile de la nivelul cervical intretin starea de epuizare a ochilor, dandu-ti in acelasi timp senzatia ca ai o bara la nivelul fruntii, ce iti blocheaza privirea. Tot ce trebuie sa faci in aceste cazuri e sa pastrezi o distanta minima de 50 de cm fata de televizor/calculator iar ecranul trebuie aranjat in asa fel incat fruntea ta sa fie la nivelul laturii de sus al acestuia. Nu in ultimul rand, pauzele mici si dese - cheia vederii perfecte.

9) Nu uitati de calciu si de morcovi

Pentru a-ti ajuta ochii sa faca fata cerintelor tale de peste zi, nu uita sa faci cel putin doua cure de calciu pe an, intrucat acesta este implicat direct in functionarea mushilor oculari, ajutand la contractarea si relaxarea lor si bineinteles asigura-te ca ai un aport echilibrat de vitamine. Si mananca morcovi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu