Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Febra mare, tratamente naturiste


Temperatura normală a corpului este aproximativ de 36,5 grade Celsius. O creştere a temperaturii peste acest prag se traduce prin apariţia febrei.

Febra este de obicei un semnal de alarmă a organismului la prezenţa unei infecţii, provocată de microbi, de virusuri etc. În general, febra se însoţeşte şi de alte semne de boală, cele mai frecvente fiind frisoanele, senzaţiile de căldură şi cele de frig, creşterea pulsului şi a frecvenţei respiraţiilor şi, nu în ultimul rând, starea generală rea a bolnavului.
Fiindcă ne aflăm în sezonul rece, febra poate apărea în urma unei răceli, gripe sau infecţii şi inflamaţii ale tractului respirator. Aşa cum am mai precizat însă, febra mai poate apărea şi în urma unei infecţii localizate în altă parte a corpului (ex. infecţii urinare, o infecţie a urechii, a unui dinte etc.).

22 de tratamente naturiste pentru scăderea febrei

1. Febra se reduce dacă bem câteva înghiţituri de suc sau mestecăm câteva frunzuliţe de măcriş. Dacă febra este foarte ridicată atunci măcinaţi fin o linguriţă de coji de salcie, ţineţi pulberea sub limbă 10 minute, după care înghiţiţi cu 50 ml suc de măcriş.
2. Amestecaţi o lingură de usturoi pisat cu o legatură de frunze de busuioc proaspăt, tocate fin. Adăugaţi deasupra o cană de apă şi lăsaţi la fiert la foc mic până când apa scade la jumătate. Luaţi câte 2 linguriţe de preparat de 2 ori pe zi.
 3. Pentru a reduce febra provocată de gripă, guturai sau de o viroză pulmonară luaţi de 4 ori pe zi câte 50 de picături de tinctură de arnică diluate in jumătate de cană de ceai de mentă răcit preparat dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă. Arnica este indicată în acest caz deoarece stimulează puternic imunitatea, reduce febra şi calmează accesele de tuse. În completare, menta stimulează respiraţia şi reduce congestia şi inflamaţia de la nivelul tractului respirator.
4. Arţarul are proprietăţi antipiretice si dezinflamatoare foarte preţuite de cunoscătorii tratamentelor naturiste. Se strivesc câteva frunze proaspete de arţar şi se pun sub tălpile bolnavului. Se va constata că în scurt timp febra va scădea.
5. În caz de febră produsă de guturai sau gripă biterul este un remediu eficient. Este recomandat ca biterul să fie administrat chiar de la începutul declanşării stărilor febrile. Se administrează între o jumătate de linguriţă şi o linguriţă de biter într-un pahar cu apă, din trei in trei ore, pe întreaga durată a zilei. Biterul va produce eliberarea treptată a căilor respiratorii, va reduce inflamaţiile şi durerile din gât, va uşura respiraţia şi va scădea temperatura. În plus, nu este de neglijat şi faptul că biterul sporeşte imunitatea, ajutând organismul să se vindece mai repede.
6. Camforul ajută la decongestionarea căilor respiratorii şi a plămânilor şi scade febra. Camforul este obţinut din răşina unui copac numit Cinnamomum camphora, originar din sudul Chinei şi înrudit cu arborele din care se obţine scorţişoara. Arborele de camfor ajunge la vârste de peste 2.000 de ani, iar ce este important din punct de vedere medical este că el secretă substanţe antibiotice şi antimicrobiene atât de puternice încât persoana care se tratează cu acest remediu devine practic invulnerabilă la boli. Pentru reducerea febrei se va folosi alcoolul camforat, care se obţine prin dizolvarea cristalelor de camfor în alcool alimentar de 96 de grade, în proporţie de 1:9. Puneţi într-o sticlă 10 g de camfor şi 90 g alcool, astupaţi cu dopul şi agitaţi pentru omogenizare. Se iau intern 50 picături de 3-4 ori pe zi. Se poate folosi şi extern sub formă de comprese sau pentru frecţii.
7. Cătina este un miraculos tratament adjuvant pentru scăderea febrei din gripă, bronşită şi pneumonie. Luaţi zilnic câte 6 linguri de sirop de cătină cu puţină apă, pe stomacul gol. Preparatul stimulează foarte rapid sistemul imunitar şi sporeşte rezistenţa organismului la accesele de febră.
8. Fructele de corn (fructe purpurii, cu gust dulce-astringent) sunt un tratament mai puţin cunoscut, dar foarte eficient pentru scăderea febrei. Înmuiaţi într-o cană de apă o lingură de fructe de corn uscate la soare şi o lingură de coajă de corn (culeasă după ce au căzut frunzele). Lăsaţi la înmuiat câteva ore, după care se scot şi se fierb într-o cană de apă timp de 5 minute. Se combină apoi cele două preparate şi produsul final se bea cu înghiţituri mici.
9. Făina de măceşe face ca bolnavul cu febră să năduşească, lucru ce ajută la scăderea temperaturii. Se ia câte o linguriţă de făină din 30 în 30 de minute. Dacă febra este prea mare, în făina de măceşe se pune frunză de mentă pisată şi câteva flori de păducel.
10. Luaţi 3-4 linguri de vin obţinut din frunze şi tulpini de floarea-soarelui. Zilnic se pot administra până la 6 asemenea doze, la interval de 2 ore.
11. În cazul în care bolnavul cu febră are sistemul imunitar scăzut şi organismul nu se poate apăra singur de infecţia ce provoacă febra se recomandă o cură de 1-2 săptămâni cu nectar de pere. Perele favorizează producţia de celule cu rol imunitar, ameliorează stările febrile şi hrănesc organismul, ajutându-l să lupte cu boala. Se va consuma minim un litru pe zi de nectar.
12. Leacuri populare basarabene contra febrei
- Puneţi pe pieptul, abdomenul şi gleznele bolnavului cu febră frunze de varză zdrobite.
- Puneţi pe fruntea pacientului un ciorap umplut cu orez. Ciorapul se ţine mai întâi la frigider şi apoi se aplică rece pe frunte. Dacă bolnavului îi este frig şi are frisoane, ciorapul cu orez se încălzeşte la cuptor şi apoi se pune pe tălpi.
- Masaţi tălpile şi încheieturile mâinilor cu tinctură de ardei iuţi ţinuţi în rachiu (nu se recomandă la copii).
13. Leac popular rusesc - în cazul în care febra este provocată de o infecţie apărută la nivelul urechii (caz în care de cele mai multe ori apare şi o umflătură la acest nivel) se recomandă să se maseze urechea cu ulei de migdale. Acesta calmează durerea acută şi scade febra.
14. Preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acest ceai alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.
15. Pentru scăderea febrei din guturai, gripă sau bronşită luaţi de 3-4 ori pe zi o linguriţă de tinctură de smirnă diluată într-un pahar de apă. Este un preparat amărui şi puternic aromat care are calităţi antimicrobiene puternice, scade febra şi combate durerile de cap din stările gripale. Se recomandă ca tratamentul să dureze 7-14 zile.
16. Tot în cazurile de febră din gripă sau răceală se recomandă pulberea de fierea-pământului. Luaţi jumatăte de linguriţă pe stomacul gol, maxim de 3-4 ori pe zi. Tratamentul tonifică organismul, ajută bolnavul să iasă din starea de apatie provocată de boală, creşte uşor apetitul şi normalizează temperatura corpului. Faceţi cure de 2 săptămâni, chiar dupa vindecarea bolii.
17. Vindecaţi accesele de febră acompaniate de dureri de cap cu tinctură de muguri de plop. Aceasta este foarte eficientă deoarece conţine substanţe asemănătoare cu cele din aspirină. Se iau 50 de picături de tinctură de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
18. Brânza de vaci este considerată un adevarat antibiotic, vindecând bolile inflamatorii şi stările febrile. Puneţi pe o pânză un strat de brănză de vaci, împăturiţi şi aplicaţi pe gamba piciorului. Faceţi această procedură pentru fiecare picior.
19. Ceapa ajută la scăderea febrei. Tăiaţi mărunt 3-4 cepe, apoi puneţi-le în două şosete de lână cu care se încalţă bolnavul. Deasupra se mai pune o pereche de şosete de lână şi se doarme cu ele până dimineaţă. Astfel picioarele raman calde până ce febra scade.
20. Puneţi într-un litru de apă coaja de la o portocală şi 4 frunze de dafin. Se lasa la macerat 4 ore, după care se filtrează şi se bea pe stomacul gol în mai multe reprize în loc de apă. Preparatul scade febra şi elimină durerile de cap.
21. Pentru scăderea rapidă a febrei asociate cu dureri musculare şi ameţeli luaţi din 2 în 2 ore câte 2-3 linguri de decoct combinat de salcie. Preparatul produce o transpiraţie intensă, însoţită apoi de o senzaţie plăcută de relaxare şi de reducerea febrei şi a durerilor.
22. În caz de bronşită sau guturai însoţite de febră se ia pulbere de tulpini florifere şi rădăcini uscate de toporaşi. Luaţi câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi. Principiile active ale plantei scad temperatura corpului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu