Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Terapie psihică cu ajutorul computerelor


Pacienţii din spitalul Pitié-Salpêtrière nu mai stau legaţi, sedaţi sau la zeci de ore de terapie psihică, ci…cu mouse-ul în mână. Fobiile, anxietăţile sunt de acum vindecate cu ajutorul “realităţii virtuale”. Unul dintre pacienţi, de pildă, este pe punctul de a fi vindecat de fobia de a ieşi din casă. El călătoreşte iniţial printr-un oraş virtual, deşi nu a mai ieşit de câteva luni din spaţiul unde s-a izolat. Fobia este atât de puternică, încât până şi în lumea virtuală merge pe lângă pereţi.

Semnele acestor temeri imposibil de controlat sunt prezente, chiar dacă e vorba de un “stimul virtual”, notează Le Monde. Jocurile virtuale realizate special în scop terapeutic sunt adaptabile fiecărui pacient, ţin cont de mişcările lor, dând iluzia că totul se desfăşoară într-un spaţiu real şi că există interacţiune. Pacientul este sub supravegherea doctorului totuşi şi acesta îi poate da sugestii pentru a-l ajuta să-şi învingă frica, ţinându-i totodată sub observaţie semnele fizice şi psihologice. Din fericire, şi succesele dobândite în spaţiul virtual se transferă în cel real.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu