Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Terapia prin post


Alături de valenţele sale spirituale, postul înseamnă şi renunţarea parţială sau completă la hrană. Această renunţare reprezintă principalul mijloc de vindecare şi transformare a fiinţei umane prin eliminarea otrăvurilor din corp.


Cel mai des întîlnit este postul religios. Practicat de mii de ani, transmis din generaţie în generaţie, el a devenit parte integrantă din viaţa creştinului practicant. Motivat sentimental şi religios de exemplul lui Iisus, precum şi de evenimentele legendare din viaţa bisericii creştine, postul se ţine în diferite perioade ale anului, avînd durate şi grade de severitate diferite. Se subînţelege că postul are, în general, un efect de dezintoxicare şi purificare a structurii fizice, ştiindu-se că produsele de origine animală se alterează rapid, lăsînd multe reziduuri în organism. Forma cea mai uşoară de post este cea în care nu se consumă alimente de origine animală - carne, ouă, icre, lactate. În mod inexplicabil pentru medicina clasică, naturiştii reuşesc să "păcălească" o serie de boli considerate incurabile printr-un mijloc foarte simplu şi extrem de eficient însă foarte puternic - postul negru. El este practicat în clinici specializate, renumite fiind cele din Austria, Elveţia, fosta U.R.S.S., Statele Unite. Pacienţii sînt asistaţi de medici cu experienţă în domeniu, programul este riguros, postul fiind asociat şi cu alte terapii naturiste menite să dezintoxice organismul, să îi refacă echilibrul pierdut ca urmare a unui mod de viaţă dezordonat, care încalcă legile naturii. Acest tip de post este indicat drept cură de dezintoxicare, fiind terapia cea mai puternică şi cu efectele cele mai rapide, atît pentru vindecarea trupului, cît şi a sufletului. Este forma de post recomandată persoanelor cu o voinţă foarte puternică, precum şi celor aflaţi în situaţii limită şi care au o motivaţie pentru a recurge la acest tip de tratament. Regretatul terapeut naturist Valeriu Popa, fiind el însuşi un practicant al postului negru, spunea că postul pe care l-a ţinut cel mai mult a durat 52 de zile. A promovat acest post ca formă de tratament, avînd rezultate spectaculoase. Pentru oamenii ajunşi în pragul disperării, bolnavi irecuperabili pe cale medicală, fără speranţă de viaţă, această terapie reprezintă ultima soluţie. În cazurile de cancer şi toate bolile grave este considerat principala "terapie-şoc" a medicinii naturiste, prin aceasta stopîndu-se evoluţia lor şi chiar vindecîndu-se.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu