Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Faringele, tratamente naturiste


Faringele este un canal membranos şi musculos de forma unei pâlnii cu vârful în jos, care porneşte de la cavitatea bucală şi sfârşeşte la esofag şi care constituie locul de încrucişare a căilor respiratorii cu calea digestivă.

Faringita reprezintă infecţia sau inflamaţia faringelui şi/sau a amigdalelor. Cauzele bolii sunt în general infecţioase, 40-60% având origine virală (cu rinovirusuri) şi circa 40% origine bacteriană (în special Streptococul beta hemolitic de grup A). Există însă şi alte cauze ce pot produce faringite, şi anume alergiile, traumatismele şi diverse toxine.


Cele mai multe cazuri de faringite apar la copiii între 4 şi 7 ani


Semnele faringitei

Faringita se manifestă prin durere la înghiţire, senzaţii de iritaţie şi de uscăciune la nivelul faringelui, crize de tuse seacă, febră şi senzaţia de corp străin în gât. La copil, faringita se dezvoltă mai ales în partea superioară a faringelui (numită rinofaringe), iar la adolescent apare în partea inferioară.
În faringita cronică hipertrofică pacientul suferă frecvent de greţuri şi vărsături şi prezintă mişcări de deglutiţie frecvente. De asemenea, în faringita cronică atrofică pacientul are senzaţii de jenă respiratorie în timpul nopţii care îi provoacă insomnii.


Cum tratăm faringita ?

- Un prim remediu contra faringitei şi amigdalitei este polenul. Acesta conţine substanţe antibiotice şi antivirale care ajută la distrugerea agenţilor patogeni care provoacă infecţia de la nivelul gâtului. Se va consuma câte jumătate de linguriţă de polen din 4 în 4 ore, mestecându-l foarte bine şi lăsându-l să alunece încet pe esofag, pentru a dezinfecta zona afectată.
- Sucul de ceapă în miere este un adevărat elixir atunci cand faringele şi amigdalele sunt deja inflamate. Curăţaţi 5 cepe mari, tăiaţi-le în felii subţiri şi puneţi-le într-un castron în care adăugaţi 8 linguri de miere. Lăsaţi aşa pentru o zi şi o noapte, amestecând cât se poate de des. Astfel, pe fundul castronului se va decanta un sirop. Acesta se va strecura, se va pune într-o sticlă cu dop şi se va ţine la frigider. Se va administra câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi.
- Tinctura de arnică conţine principii active care stimulează imunitatea nespecifică la nivelul gâtului şi al căilor respiratorii superioare, ceea ce le protejează de infecţii. De aceea acest remediu este perfect pentru bolnavii cu faringită, amigdalită sau pentru cei care suferă de răguşeală cronică. Puneţi 1-2 linguriţe de tinctură de arnică la jumătate de pahar de apă şi faceţi gargară, dar cu atenţie pentru a nu înghiţi preparatul.

- Tot pentru gargară în cazul faringitei, tusei şi amigdalitei se foloseşte şi decoctul de coacăze negre uscate.

Acesta va face ca starea de usturime şi iritaţie locală a gâtului să dispară rapid.

- Se mai poate folosi de asemenea şi apa sărată fierbinte sub formă de gargară. Se pun 2 linguriţe de sare în 100 ml de apă şi se face gargară de 2-3 ori pe zi.

- În faringită, amigdalită şi bronşită cronică un tratament foarte bun este tinctura de petale de floarea-soarelui. Se va lua câte o linguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar de apă de 4 ori pe zi. Tratamentul se va urma timp de minim 3 luni. În plus, se mai poate face şi gargară cu 3 linguriţe de tinctură diluate în jumătate de pahar de apă.

- Pulberea de cerenţel are efecte puternic antibiotice, astringente (reduce inflamaţia mucoasei) şi tonice. Se ia de 3 ori pe zi câte o jumătate de linguriţă rasă de pulbere de cerenţel. Tratamentul trebuie să dureze minim 2 săptămâni în cazul faringitei acute şi 6 săptămâni în cea cronică.

- Leac rusesc pentru tratarea faringitei - puneţi într-un litru de apă clocotită o mână de fructe de afin. Lăsaţi să fiarbă până apa scade la jumătate, apoi cu acest preparat se clăteşte gura şi se face gargară.

- Gălbenuşul crud amestecat cu 1 linguriţă de miere şi cu 200 g de lapte cald (preparat cunoscut în anumite zone sub denumirea de şodou) este excelent pentru tratarea simptomelor faringitei.

În cazul faringitei cronice şi a ganglionilor inflamaţi se va prepara un amestec din cantităţi egale de pulbere de lichen de piatră, iarbă de echinacea şi pulbere de rădăcină de brusture. Se iau din acest amestec 4-6 linguriţe pe zi. Acest tratament poate vindeca chiar şi afecţiunile gâtului care nu au trecut cu antibiotice. Preparatul se poate administrata şi copiilor, dar trebuie redusă doza de 2-3 ori.
- Faceţi gargară cu 2 linguriţe de tinctură de răşină dizolvată în puţina apă. Răşina are un efect antimicrobian foarte bun şi stimulează rapid imunitatea, fiind recomandată în faringită şi faringo-amigdalită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu