Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

SFATURI PENTRU UN SOMN LINISTIT


Somnul regenereaza organismul si improspateaza mintea. Insa aproape toti dintre noi ne plangem uneori de dificultati ale somnului.
Adultul doarme intre 6 si 8 ore pe noapte. S-a constatat ca femeile au mai multe probleme de somn decat barbatii, iar tulburarile de somn se intensifica odata cu varsta. Daca nu dormiti bine va puteti simti obosit, lipsa somnului ducand la reducerea performantelor fizice si intelectuale si poate genera anxietate sau depresie.

SA INVATAM CUM SA AVEM UN SOMN LINISTIT

Mancati corect! Anumite alimente pot induce somnul. Daca aveti probleme in a adormi puteti lua inainte de culcare o gustare usoara in care sa alegeti alimente bogate in carbohidrati, vitamina B, calciu, magneziu, acizi grasi esentiali si triptofan. Iata cateva sugestii:

- Curmale cu o banana feliata.
- Un cartof fiert si piure de conopida amestecate cu putn ulei de alune sau nuci
- Un sandwich din paine integrala cu salata verde.
- Un pahar de lapte cald cu biscuiti.

Fitoterapie

Anumite plante va ajuta sa aveti un somn mai bun. Puteti folosi ceaiuri, esente florale sau uleiuri inainte de culcare:
- beti ceai din seminte de telina inainte de culcare (turnati o cana de apa clocotita peste doua lingurite de seminte zdrobite).
- Puteti bea o cana de ceai de valeriana daca va treziti in mijlocul noptii si nu puteti adormi.
- Seara inainte de culcare relaxati-va adaugand uleiuri esentiale in apa de baie. Folositi ulei din flori de tei, levantica, romanita, floare de portocal sau trandafiri.
- Puneti un amestec din plante calmante in interiorul fetei de perna sau umpleti cu ele un saculet din panza si asezati-l langa cap pentru a putea sa ii inspirati aroma in timpul noptii. Folositi levantica, flori de tei, musetel, roinita si hamei.

Homeopatie

- Arsenicum (tratament homeopat obtinut din arsenic, pulbere alba otravitoare fara riscuri in doze homeopatice) calmeaza anxietatea care va impiedica sa dormiti.
- Coffea alunga gandurile nedorite
- Passiflora (tratament obtinut din planta Passiflora incarnata) este indicata in cazul unui somn agitat.

Controlati-va stresul!

Diminuand stresul veti reusi sa va ameliorati si somnul. Uneori stresul este inevitabil, dar puteti folosi diverse metode pentru a-l reduce cum ar fi: ore de relaxare, meditatie sau exercitii fizice. Toate acestea reduc anxietatea, imbunatatesc circulatia si scad adrenalina care se produce cand sunteti stresat. Va recomandam sa faceti gimnastica energica in timpul zilei si nu seara pentru a evita sa fiti agitat inainte de culcare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu