Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Alimente care te fac inteligent


Consumă zilnic alimente energizante, mai ales când faci efort intelectual, şi îţi vei menţine bateriile încărcate


Mierea

Este un concentrat de vitamine, substanţe minerale, biohormoni şi enzime care stimulează gândirea, creativitatea, puterea de concentrare şi alungă stresul. Poţi mânca zilnic, după micul dejun, două linguri de miere.

Peştele şi fructele de mare

Conţin un aminoacid din care organismul sintetizează aşa-numiţii “hormoni de trezire”, noradrenalina şi dopamina. Pe de altă parte, peştele are un conţinut ridicat de fosfor, care stimulează memoria. Astfel, pentru menţinerea unui nivel ridicat al activităţii creierului, consumă fructe de mare, somon, macrou ori sardine de trei ori pe săptămână.

Ţelina

Funcţionarea creierului este stimulată de uleiurile eterice, hormonii similari insulinei şi de principiile amare conţinute de această legumă. Aceste componente îţi protejează organismul împotriva migrenelor, alungă nervozitatea şi te ajută să ai o gândire limpede. Este indicat să bei zilnic două pahare cu suc de ţelină.

Soia

Conţinutul foarte bogat de vitamina B1 şi lecitină din soia favorizează comunicarea între celulele creierului şi astfel informaţiile sunt prelucrate mai rapid. Mănâncă zilnic cel puţin 100 g de soia sau bea două pahare cu lapte de soia.

Cacao

În amestec cu zahărul, pudra de cacao are proprietatea de a echilibra metabolismul la nivelul creierului. Astfel, este bine să bei zilnic câte două-trei ceşti de cacao, concentrată şi dulce.

Ardeii

Bogaţi în vitamina C, conţin elemente care măresc elasticitatea vaselor sangvine la nivelul creierului. Capsaicina din ardei pune în libertate endorfinele, “hormonii optimismului”. Mănâncă zilnic un gogoşar sau un ardei roşu şi-ţi vei menţine tonusul.

Busuiocul

Uleiurile eterice conţinute de busuioc anihilează stările de frică, îndepărtează indispoziţia sau stările depresive şi nervozitatea, măresc puterea de concentrare. Se pot bea câte trei ceşti de ceai de busuioc pe zi.

Usturoiul

Este nepreţuit pentru circulaţia sângelui la nivelul creierului. Mănâncă zilnic cel puţin o jumătate de căţel de usturoi, şi procentul de oxigen din celulele creierului va creşte simţitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu