Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Ce mananca bebelusul nostru?


Crezi ca bebelusul ar trebui sa vina pe lume cu un manual de instructiuni? Dintre acestea, cele mai importante privesc alimentatia corecta in primele luni de viata...

Primele alimente solide in meniul celui mic reprezinta o experienta noua si ciudata, atat pentru bebelus, cat si pentru parintii lui. Apare un instrument nou – lingurita - si primele preferintele culinare...
Copilul poate incepe sa manance alimente solide la patru, cinci sau sase luni. Indiferent de momentul in care se intampla asta, in lunile urmatoare, cea mai mare parte a alimentatiei sale va continua sa fie reprezentata de laptele de mama si de laptele praf.
La inceput, alimentele solide reprezinta numai un supliment in cadrul alimentatiei predominant lichida a bebelusului. Treptat, apar preferintele pentru cereale si alte produse de acest tip. In jurul varstei de un an, dieta copilului ar trebui sa contina in principal alimente solide. Nu este necesar sa modifici modul de pregatire a laptelui praf numai pentru faptul ca cel mic mananca si alimente solide.
 Respecta in continuare indicatiile precizate pe eticheta produsului sau pe cele ale medicului pediatru. Cresterea concentratiei la prepararea laptelui praf poate duce la suprasolicitarea rinichilor copilului sau dimpotriva, diluarea – la o lipsa a elementelor nutritive de care are nevoie pentru crestere si dezvoltare.

Sfat

Daca il alaptezi in continuare, ai grija sa mananci suficient, sa te odihnesti si sa bei multe lichide, pentru ca micutul sa primeasca nutrientii necesari.

Vitaminele si mineralele esentiale din hrana bebelusului

Vitamina A are rol in mentinerea acuitatii vizuale, dar si a sistemului imunitar, in functionarea buna a celulelor si tesuturilor. Vitamina A se gaseste mai ales in organe, dar si in lapte praf si anumite tipuri de cereale. Cum este putin probabil ca micutul sa se indoape cu ficat sau rinichi, poate sa-si ia necesarul de vitamina A din: cartofi dulci, morcovi, dovleac, pepene galben, lapte si cereale imbogatite.
Vitamina D ajuta la absorbtia calciului din alimente si la depunerea lui in oase. Previne rahitismul la copii (oase moi si deformate). Lumina soarelui in timpul verii initiaza producerea vitaminei D la nivelul pielii, iar organismul o depoziteaza, pentru a o folosi mai tarziu. Laptele praf pentru sugari furnizeaza suficienta vitamina D, dar sugarii alimentati la san au nevoie de suplimentarea acestei vitamine. Academia Americana de Pediatrie recomanda ca bebelusii alimentati natural sa primeasca, incepand cu varsta de doua luni, cate 200 UI de vitamina D pe zi. Surse: lapte imbogatit, cereale, paine, suc de portocale, galbenus de ou.
Vitamina E previne agresiunea radicalilor liberi, o forma de anemie si afectarea tesutului nervos. Se gaseste in uleiul de masline, porumb si floarea soarelui (presate la rece), cerealele imbogatite, avocado.
Vitamina K contribuie la mentinerea sanatatii oaselor. Vitamina K este produsa in organism de bacteriile benefice din tubul digestiv. Surse de vitamina K: salata verde, broccoli, spanac, galbenus de ou.
Vitaminele B actioneaza impreuna. Vitamina B2 sustine metabolismul, vederea si pielea. Surse: lactate, cereale integrale imbogatite, oua si broccoli. Vitamina B6 asigura functionarea celulelor nervoase si prevenirea anemiei, intarirea imu-nitatii. Se gaseste in carnea rosie, de pui, peste, banane, soia. Folatii (acidul folic) - in sucul de portocale, legume, spanac, capsune, mazare, cereale imbogatite, paine, orez, paste. Tiamina - in legume, cereale integrale imbogatite, paine. Acidul pantotenic sustine productia de aminoacizi si hormoni si se gaseste in cartofi, rosii, cereale integrale, galbenus si carnea de pui. Vitamina B3 (niacina): lapte, peste, carne, cartofi, porumb, cereale, legume.
Vitamina C sustine imunitatea, productia de colagen, absorbtia fierului si vindecarea ranilor. Se gaseste in: citrice, rosii, piersici, mango, ardei gras, broccoli si kiwi.

Stiai ca... ?

Vitamina B12 sustine formarea globulelor rosii si sistemul nervos. Se gaseste in produsele de origine animala, cereale imbogatite si drojdia de bere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu