Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Infuzii de tinerete


Plantele medicinale, cu valoroasele lor principii active si substante volatile actioneaza benefic asupra tenurilor iritate, imbatranite sau deshidratate. Astfel, ceaiul verde este un puternic antioxidant. Infuzia de ceai verde, aplicata pe fata si tinuta timp de 15 minute, destinde tenul iritat. La fel de eficiente sunt cataplasmele reci sau pulverizarile cu infuzie de talpa-gastei, bogata in taninuri si substante astringente.

Pentru tenurile alergice si usor iritabile, mai ales iarna, se folosesc pulverizari cu infuzie de coada-soricelului. Aceeasi infuzie are efecte deosebite in cazul tenurilor imbatranite. Aplicate frecvent, cataplasmele cu infuzie de coada-calului au efect astringent si antiseptic. Ceaiul negru actioneaza asupra tenului ca un tonic excelent. Se tamponeaza fata cu un plic de ceai umezit, caldut, astfel incat substantele active sa actioneze in profunzimea epidermei.
Galbenelele contin un ulei esential cu proprietati cicatrizante si calmante asupra tenurilor deshidratate. Infuzia de galbenele activeaza circulatia sangvina. Compresele reci cu decoct de nalba sunt eficiente in tratamentul tenurilor deshidratate si al celor iritate, datorita continutului in mucilagii cu proprietati emoliente si calmante. Demonstratia este clara: plantele medicinale sunt si excelente infuzii de tinerete si frumusete

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu