Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Laringita, faringita, amigdalita si dureri de gat, in general.


Se face gargara, dimineata si seara, cu ceai (frunze si flori) de nalba. Se dilueaza o lingura miere de tei la 150 ml ceai caldut. * Se mesteca fagure de miere intre orele 10 si 11 dimineata, 30 minute pe zi. * Se pregatesc doua pahare care se pun pe etajera din baie: unul cu apa in care s-a dizolvat o lingurita bicarbonat, altul cu apa si o lingurita sare de bucatarie. Se face gargara de cateva ori pe zi, o data cu bicarbonat si o data cu sare. Se poate folosi si preventiv, in perioada epidemiilor de gripa. Solutiile nu se inghit, ci doar se face gargara cu ele, in profunzime.

Cand simtim ca incepe sa ne doara gatul si ne cuprinde raceala, ne facem un ceai verde sau negru, in care se adauga 10 seminte de ardei foarte iuti. Se bea cat mai cald, cu inghitituri mici, asa incat sa-si faca efectul in zona gatului. Miere si ceapa - cand faringele si amigdalele sunt deja inflamate, condimentele iuti nu sunt bune deoarece agraveaza starea de congestie. In schimb, sucul de ceapa si miere este un adevarat elixir. Se curata 5 cepe mari, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu 8 linguri de miere. Se lasa o zi si o noapte, amestecand cat se poate de des. Se obtine prin decantare un sirop care se strecoara, se pune intr-o sticla cu dop si se tine la frigider. Se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu