Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Diabetul zaharat


Diabetul este o tulburare a metabolismului glucidic care duce la creşterea valorii zahărului în sânge peste limitele normale, numită medical hiperglicemie. Această tulburare se produce atunci când pancreasul nu mai funcţionează corespunzător (el fiind răspunzător de producerea insulinei, cea care scade nivelul zahărului din sânge) sau când se produce o disfuncţie a hipofizei, suprarenalelor, tiroidei sau glandelor sexuale, secreţia acestora crescând peste puterea pancreasului de a face faţă glicemiei mari.

Diabetul este de 2 tipuri. Tipul I (insulino-dependent) reprezintă 15-20% din cazuri şi este forma de diabet în care se produce distrugerea celulelor pancreatice care secretă insulină. Din acest motiv bolnavilor trebuie să li se administreze insulină, altfel putându-se produce coma diabetică . Tipul II (non-insulino-dependent) este cel mai întâlnit (80-85% din cazuri) şi apare de obicei la vârsta de 40-50 de ani.

Semnele bolii

Organismul bolnavilor diabetici produce multă glucoză, proces care se realizează prin arderea grăsimilor. În urma acestui proces de ardere rezultă o serie de substanţe toxice pentru organism, şi anume corpi cetonici şi acetonă, dar şi deşeuri în exces precum acid uric, uree şi creatinină care vor ajunge în urină.
De asemenea, urina diabeticilor conţine şi glucoză (lucru care nu se întâmplă la un om sănătos) deoarece organismul încearcă să elimine surplusul ei. Astfel, toate aceste substanţe duc la alterarea filtrului rinichilor şi produc iritaţia acestuia. Prin urmare, bolnavii de diabet vor prezenta simptome specifice precum urinări dese (ajungând să elimine până la 4-5 litri în 24 de ore) şi sete mare. În plus bolnavii acuză o slăbire a forţelor şi scăderea în greutate, în ciuda faptului că mănâncă foarte mult.

Factorii favorizanţi ai diabetului

a. Predispoziţiile genetice - cercetătorii afirmă că anumite gene care se transmit ereditar creează un teren favorabil pentru apariţia diabetului.
b. Kilogramele în plus reduc de 2 ori capacitatea de ataşare a insulinei de celule. Acest lucru conduce la faptul că incidenţa diabetului la obezi este de 5 ori mai mare decât la persoanele cu o greutate normală. Din păcate, statisticile arată că 80-90% dintre diabetici sunt supraponderali.
c. Abuzul de glucide (prin consumul exagerat de produse alimentare bogate în zahăr şi de produse amidonoase rafinate) nu numai că predispune oamenii la diabet, dar şi le uzează mai repede organismul. Acest lucru se explică prin faptul că glucidele distrug o parte dintre receptorii celulari de insulină.
d. Alcoolul şi alte substanţe toxice, inclusiv drogurile inflamează pancreasul şi îi reduc substanţial capacitatea funcţională, deoarece distrug insulele Langerhans, acele structuri fine din pancreas prin intermediul cărora se face oxigenarea acestuia şi coectarea insulinei de către sânge.
e. Cafeaua suprasolicită pancreasul, îl oboseşte şi îl epuizează, rezultatul fiind că acesta secretă mai puţină insulină.
f. Sedentarismul diminuează circulaţia sângelui şi oxigenarea celulelor, scăzând astfel sensibilitatea celulelor la insulină.
g. Nu în ultimul rând, stresul poate fi un factor favorizant pentru apariţia diabetului. Mecanismul este simplu: stresul determină creşterea hormonilor stresului (numiţi corticosteroizi). În acel moment organismul încearcă să regleze acest dezechilibru, însă în acest scop foloseşte lipidele care, se ştie, cresc rezistenţa la insulină.

Sfaturi de tratament naturist

În primul rând bolnavii diabetici trebuie să ţină un regim alimentar care urmăreşte scăderea consumului de hidrocarbonaţi şi grăsimi. Acest regim impune pacientului anumite reguli stricte cu privire la ce pot şi la ce nu pot mânca, reguli despre care vom discuta pe larg într-un număr viitor al revistei.
În continuare ne vom apleca atenţia asupra metodelor de tratament naturist indicate bolnavilor cu diabet zaharat, metode care urmăresc în primul rând reducerea glicemiei, dar şi îmbunătăţirea funcţionării rinichilor, a pancreasului şi ficatului.
- Pentru scăderea glicemiei unul dintre cele mai eficiente tratamente este decoctul obţinut din o mână de muşeţel, 3 cotoare albe de porumb de floricele tăiate mărunt şi o mână de teci uscate de fasole, toate la 3 litri de apă. Amstecul se pune la fiert până scade circa o treime din lichid, rămânând astfel 1,5-2 litri de decoct. Cu acesta se face o cură de o lună, bând în fiecare zi câte o cană, înghiţitură cu înghiţitură.
- Unii terapeuţi recomandă sucul de fasole verde. Se bea zilnic, timp de 10 zile, cu pauză 20 de zile sucul de la 3 cartofi cruzi. Se urmăreşte prin analize scăderea glicemiei. Atenţie însă, studii recente arată că fasolea verde crudă conţine fazină, o substanţă care împiedică oxigenarea organismului, prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de folosire.
- Ceaiul de năprasnic scade glicemia, mai ales dacă se respectă regimul alimentar. Se prepară mai întâi un macerat dintr-o mână de flori şi frunze uscate de năprasnic la o cană de apă plată care se ţin la macerat de seara până dimineaţa, după care se strecoară. Cu planta rămasă se prepară o infuzie cu o cană de apă oprită. După jumătate de oră de infuzare se strecoară şi se amestecă cu maceratul preparat iniţial. Se obţine astfel un ceai excelent pentru bolnavii diabetici, ceai care se va bea de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de fiecare masă.
- Schinduful este un hipoglicemiant puternic în timp. Se face o cură de 3-6 luni cu infuzie combinată de seminţe de schinduf (2-3 căni pe zi) sau cu pulbere (3-4 linguriţe pe zi). Important este ca tratamentul să se introducă gradat, controlând des glicemia.
- Sâmburii de măsline se folosesc în cadrul unui tratament care face ca glicemia să revină la normal. Se usucă 200 de sâmburi de măsline, se macină, apoi se fierb timp de 10 minute într-o cană cu apă. Se strecoară şi se bea preparatul obţinut de 2 ori pe zi. În plus, dimineaţa pe stomacul gol se consumă şi o linguriţă de ulei de măsline.
- Cel mai eficient tratament hipoglicemiant este cel cu ceai de afin. Eficienţa afinului de a scădea glicemia se datorează neomyrtilinei, un glicozid care se găseşte în frunzele recoltate înaintea coacerii fructelor. Se prepară o infuzie din o linguriţă de frunze de dud la o cană de apă. Se va folosi în cure de 40 de zile cu pauză de 2 săptămâni.
- Din punct de vedere al îmbunătăţirii funcţionării rinichilor şi a scăderii zahărului din urină se vor folosi infuzii din o serie de plante: frunze de salvie, urzică, frunze de frag (se beau 2 căni pe zi de infuzie preparată din 2 linguriţe de frunze la 200 ml de apă), rădăcini de brusture, anghinare (această plantă conţine o oxidază care scade glicemia), turiţă-mare (3-4 căni de infuzie pe zi), obligeană (6 înghiţituri pe zi), trei-fraţi-pătaţi (2-3 căni pe zi de infuzie sau macerat la rece din o linguriţă la o cană de apă), rădăcină de păpădie (2-3 căni pe zi de decoct timp de 1-3 luni).
Diabetul şi remediile naturale ayurvedice
Ayurveda, medicina tradiţională indiană, ne propune şi ea o serie de tratamente naturiste pentru bolnavii de diabet care alină efectele bolii, îmbunătăţesc calitatea vieţii şi cresc nivelul energetic al organismului. Principiile vindecătoare promovate de Ayurveda împart lumea înconjurătoare în 5 elemente (pământ, apă, foc, aer şi eter), fiecare om dispunând de la natură de o combinaţie personală a acestor elemente, care îi modelează constituţia şi temperamentul.
Conform acestor elemente fundamentale, medicina indiană împarte diabetul în 3 mari clase. Astfel, putem vorbi despre tipul de diabet în care predomină elementele "pământ" şi "apă", tipul de diabet unde domină elementul "foc" şi ultimul tip unde predominante sunt elementele "aer" şi "eter".
Atunci când predomină elementul “apă”, diabetul se manifestă printr-un exces de sete, dar şi prin urinare în exces, complicată cu obezitate şi consum în exces de dulce. Treptat sunt afectate şi alte ţesuturi ale organismului, cauzând creşterea frecvenţei urinării şi tulburarea acesteia. Tratamentul acestui tip de diabet se bazează pe plantele: Momordia charantia, piper negru, gimbir, neem.
Când predomină elementul “aer” boala îndelungată cauzează o sete crescută şi devitalizează tesuturile. Tratamentul cel mai eficient pentru a remedia acest tip de diabet este masajul cu ulei de susan pe cap sau picurat pe frunte, minim în 2 seri pe săptămână.
Elementul “foc” poate de asemenea cauza diabet. Se acumulează în intestinul subţire, apoi se extinde la ficat şi pancreas şi le afectează funcţiile.
Toate aceste plante pe care medicina ayurvedică le recomandă pentru tratarea diabetului au fost cuprinse într-un produs denumit Daitab. Prin substanţele active, mineralele şi oligoelementele din plantele componente şi mai ales datorită zincului binecunoscut pentru rolul lui protector al funcţiei pacreasului, produsul reduce excesul de zahăr din corp, reglează glicemia şi reglează secreţia de insulnă, contribuind astfel la micşorarea concentraţiei de glucoză în sânge.
Produsul conţine următoarele plante: Pterocarpus marsupium, Momordica charantia, Azadirachta indica, Yashad bhasma, Syzigium cumini, Jasmin myrtaceae, Piper longum, Lochnera roseae, Gumacacia, Trigonella foenum graecum, Enicostemma littorale, Tinospora cordifolia.
Glicemia este adusă la un nivel normal şi datorită conţinutului de Guduci (Tinospora cordifolia). Acest remediu ayurvedic natural 100% este un ideal hipoglicemiant pentru diabeticii noninsulino-dependenţi. şi reprezintă un bun hipotensiv, dinamizând circulaţia sanguină şi combătând stresul şi anxietatea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu