Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Sfaturi pentru tratarea gastritei


Considerată mai mult o neplăcere decât o boală cu consecinţe reale grave, gastrita poate genera complicaţii dacă este ignorată


Gastrita se recunoaşte prin simptome tipice precum senzaţii de balonare, arsuri, lipsa poftei de mâncare, greaţă şi vărsături. De la primele semne se impune control de specialitate. Regimul alimentar, dar şi forma de tratament diferă în funcţie de pacient, astfel încât ceea ce ştii că a dat rezultate în cazul cuiva nu-ţi oferă nicio garanţie. În urma investigaţiilor de specialitate (endoscopie gastrică) se vizualizează şi se constată starea mucoasei digestive şi se realizează testul pentru Heliconacter pylori.
Prevenirea apariţiei acestei afecţiuni constă în păstrarea unui regim de viaţă echilibrat, prin îndepărtarea factorilor stresori, menţinerea unei diete alimentare echilibrate, fără condimente în exces, băuturi acidulate, prăjeli, sosuri. De asemenea, obiceiurile nesănătoase precum fumatul sau consumul alcoolului în exces trebuie eliminate sau cel puţin diminuate.
Acum două decenii, stresul, nervozitatea sau dieta alimentară necorespunzătoarea erau principalii factori incriminaţi în apariţia gastritei. Descoperirea, în anii ’80, a bacteriei Helicobacter pylori (care afectează stomacul şi duodenul) a dus la modificarea acestei teorii. De fapt, gastrita este o inflamare a mucoasei stomacale, clasificată în trei tipuri: gastrita autoimună de tip A, gastrita bacterială sau de tip B şi chimico-toxică (produsă de consumul regulat de nicotină, alcool, cafea şi medicamente) de tip C.
Medicina alternativă oferă numeroase variante de tratament

Ceaiuri din plante medicinale: muşeţel, obligeană, nalbă de grădină, ceai de lemn dulce, rădăcină de lumânărică, pelin, ţintaură, frunză de roiniţă şi floare de hamei. Obligeana şi muşeţelul calmează inflamaţia mucoasei de la nivelul stomacului. Pe lângă efectele antibacteriene şi emoliente foarte puternice, obligeana produce şi o armonizare la nivel psihic, înlăturând stresul un potenţial factor în apariţia gastritei. Durerile sunt accentuate de mesele copioase sau de alimentele excitante precum alcoolul, cafeaua, substanţele grase sau acre, mâncărurile grele, dar şi prăjelile.
Acupunctură: conform medicinei tradiţionale chineze, gastrita apare în urma absenţei QI-ul (energie, forţă vitală) de la nivelul stomacului şi splinei. Prin urmare, durerile provocate de stres sunt cauzate de ficat, care la rândul său atacă stomacul. Gastrita acută se poate trata prin acupunctură, în timp ce forma cronică răspunde la terapiile cu lemn dulce, ginseng sau ghimbir.
Terapii eterice: se masează abdomenul cu un ulei obţinut din amestecul a 30 ml uleiuri de aromoterapie şi cinci picături de ulei de muşeţel. Efectul este atât relaxant, cât şi antiinflamator.
Terapia nutriţională: se recomandă evitarea zahărului şi a alimentelor cu aditivi sintetici. Acestea din urmă favorizează dezvoltarea Helicobacter pylori în stomac şi sensibilizează sistemul digestiv. De asemenea, este indicat să mâncăm porţii mici din alimente uşor digerabile. Pentru protejarea pereţilor gastrici, se amestecă bine o linguriţă de argilă într-un pahar cu apă şi se bea. Cura cu zeamă de varză ajută la vindecarea ulcerului gastric şi a gastritei. La fel de eficientă este şi zeama de cartofi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu