Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Nu slabiti flamanzind!


Exista o parere gresita, a unor persoane dornice sa scada in greutate, si anume ca acest lucru se poate intampla daca vor consuma mai putina hrana. Ideea este falsa, afirma nutritionistii. Dietele prea restrictive nu sunt urmate pana la sfarsit de cei ce vor sa slabeasca si ii fac pe acestia sa se simta pedepsiti.

Cei care doresc sa slabeasca cu ajutorul unei diete trebuie sa renunte la aproape toate tipurile de mancare cu care erau obisnuiti. Dietele nu dau gres, asa cum foarte multi dintre cei care le tin spun, ci nu pot fi respectate.
Unele diete nu doar reduc kilogramele, ci creeaza dezechilibre in organism. Majoritatea dietelor merg pe ideea ca cine vrea sa slabeasca trebuie sa manance mai putin. Desi acest lucru este adevarat, pentru oamenii care trebuie sa slabeasca foarte mult, reducerea numarului de calorii consumate zilnic cu 2.000 este un lucru greu de realizat.
Aceste persoane se simt infometate chiar inainte de a incepe sa tina dieta. In acelasi timp, chiar si pentru cei care trebuie sa slabeasca putin, reducerea numarului de calorii consumate, de la 2.500 zilnic la 1.200, reprezinta un soc pentru organismul lor. Dietele necesita reducerea cantitatii de mancare consumata, renuntarea la feluri de mancare favorite, obisnuirea cu tipuri de mancare noi si petrecerea unui timp indelungat pentru pregatirea acestor noi feluri de mancare. Dezavantajul lor este ca necesita mult timp.
Un alt motiv pentru care dietele nu pot fi duse pana la capat este acela ca ele vin ca o pedeapsa. Astfel, dupa incetarea dietei, kilogramele vor reveni. O alta problema a celor care incearca sa slabeasca este aceea ca, daca nu reusesc sa ajunga la greutatea dorita, se apuca sa manance la fel ca inainte. Astfel, sansele ca dieta urmatoare sa reuseasca sunt din ce in ce mai mici. O reducere a numarului de calorii consumate zilnic cu 500 inseamna pierderea a jumatate de kilogram pe saptamana.
Aceasta abordare ajuta automat la micsorarea consumului de grasimi, zahar, sare si carbohidrati. In locul dietelor este mult mai bine sa se recurga la mici schimbari ca omiterea consumului de chips, reducerea numarului de deserturi dintr-o zi, consumul unei cantitati mai mici de carne si cresterea consumului de salate. Pe langa acestea, este bine sa se faca si putina miscare; sau mai multa, dupa capacitatile fiecaruia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu