Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor


Există ceaiuri care aduc beneficii rinichilor, ficatului şi intestinului

Printre cele mai bune ceaiuri cu rol detoxifiant sunt ceaiul verde şi cel de ciulinul laptelui

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor

Detoxifierea presupune eliminarea substanţe-lor toxice din orga-nism. Cel mai adesea, acest lucru se face printr-o dietă. Dietele de detoxifiere sunt cure menite să alunge oboseala corpului cauzată de substanţele toxice aflate în alimentele pe care le consumăm.
De obicei, o astfel de dietă semnifică renunţarea la consumul de carne, de zahăr, de lactate şi de cafea. În locul acestor alimente este recomandat consumul de legume. Pe lângă acest lucru, un rol important în curele de detoxifiere îl au ceaiurile.
Dr. Bogdan Oprişor, fitoterapeut, spune că „unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, care se foloseşte în aceste cure, este ceaiul verde. El este bogat în antioxidanţi ca vitamina C şi E. De asemenea, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietăţile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor.
Pe lângă aceste calităţi, ceaiul verde ajută organsimul să lupte cu procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi previne apariţia accidentelor cardiovasculare. Într-o cură de detoxifiere este recomandat să se bea trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.
Pentru ca substanţele toxice să fie eliminate cât mai bine, zahărul trebuie eliminat cu orice preţ. Un alt ceai recomandat pentru detoxifierea organismului este ceaiul de urzică. Nu se poate spune că acest ceai e bun numai pentru detoxifiere pentru că el aduce o mulţime de alte beneficii organismului”.
Ceaiurile folosite pentru detoxifiere aduc şi alte beneficii organismului
„Pe lângă acţiunea depurativă, ceaiul de urzică revigorează întreg organismul. Acest lucru se întâmplă datorită substanţelor proteice şi vitaminelor conţinute în planta de urzică. În plus, vitamina K, care se găseşte în ceaiul de urzică, ajută la oprirea hemoragiilor. Tocmai de aceea, acest ceai este recomandat femeilor cu menstruaţii abundente şi neregulate. Un alt ceai cu rol detoxifiant şi depurativ este ceaiul de trei fraţi pătaţi. Acest ceai are efecte benefice şi în cazul urticariilor, eczemelor şi furunculozelor. Infuzia se prepară prin turnarea a 250 de ml de apă clocotită peste o linguriţă de plantă uscată. Se beau între două şi patru căni pe zi. O altă plantă foarte importantă pentru detoxifiere este ciulinul laptelui sau ciulinul Mariei. Ceaiul de ciulinul laptelui este extrem de important pentru detoxifierea ficatului. Substanţa activă din acest ceai se numeşte silimarina. Ea ajută la regenerarea şi accelerarea funcţiilor ficatului. Mai mult, silimarina are şi rol antioxidant”, a adăugat specialistul.
Detoxifierea intestinală se face cu ajutorul ceaiului de muşeţel
„Pe lângă detoxifierea ficatului şi a rinichilor, trebuie vizată şi detoxifierea intestinală. Curele de detoxifiere presupun şi folosirea unor ceaiuri cu rol laxativ. Se ştie că una dintre cauzele acumulării de toxine în organism este constipaţia. În astfel de cazuri, este recomandat ceaiul de muşeţel. Pe lângă acţiunea benefică de la nivel intestinal, acest ceai calmează insomniile şi durerile de cap, îmbunătăţeşte starea bolnavilor de astm şi calmează tulburările menstruale”.
Fitoterapeutul a mai adăugat că „ceaiul de soc este foarte bun în curele de detoxifiere. Ceaiul de soc elimină masiv toxinele şi ajută şi la scăderea în greutate. Ceaiul de soc se foloseşte şi pentru îmbunătăţirea stării generale a unei persoane atunci când este bolnavă de gripă sau are viroză. Ceaiul de soc se prepară prin adăugarea a trei linguriţe de flori de soc peste 250 de ml de apă clocotită. Apoi se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. După o astfel de cură, multe persoane se simt mai pline de energie, mai odihnite şi cu o capacitate mult mai mare de concentrare. Trebuie specificat că nu s-a dovedit printr-un studiu în ce măsură aceste ceaiuri ajută corpul să elimine toxinele. Însă se ştie că ceaiurile mai sus menţionate ajută diverse organe să funcţioneze mai bine, să se revigoreze şi să elimine mult mai eficient toxinele din organism”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu