Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Ramaneti pe... insula tineretii


Orice femeie isi doreste, chiar daca nu o marturiseste „in gura mare”, sa isi mentina cat mai mult timp atuurile tineretii: o tinuta zvelta, supla, un chip luminos, o piele catifelata. Dincolo de regulile de aur, prin respectarea carora va puteti indeplini dorinta se cunosc si suficiente „trucuri” cu ajutorul carora puteti pacali semnele timpului. Iata cateva dintre ele:

1. Obisnuiti-va sa consumati suficiente fructe. Veritabile depozite de vitamina C, fructele de padure, de exemplu, va protejeaza impotriva cancerului, au actiune antibacteriana iar datorita acidului folic si a fierului continut stimuleaza regenerarea celulelor, inclusiv a celor sangvine.
2. E bine sa va reamintiti ca medicii considera sexul veritabila cura de tinerete pentru ca in timpul actului sexual se produc hormoni cu rol anti-imbatranire.
3. Orientati-va spre consumul de ceaiuri, adevarate izvoare de sanatate. Ceaiul verde, de exemplu, contine elemente antioxidante, iar cel de ginseng creste rezistenta organismului la efort dar si imunitatea.
4. Zilnic aveti nevoie de calciu, pe care il oferiti organismului consumand lactate: branza dulce, iaurturi.
5. Miscarea, sportul, exercitiul fizic va asigura o silueta frumoasa si o buna irigare cu sange a organelor, inclusiv a pielii. In acelasi timp este activata productia de lipide si de colagen, care confera fermitate pielii.
6. La fel de eficient in mentinerea fermitatii pielii si in diminuarea ridurilor este masajul. Masati usor zonele ridurilor de expresie ale fetei, colturile gurii si ale ochilor. Efectul va va surprinde placut.
7. Cercetatorul american Alan Hirsch a constatat ca aroma de grepfrut si fructul propriu-zis au un efect de intinerire. Asa s-a nascut ideea de a realiza diverse produse de ingrijire corporala cu aroma de grepfrut. Folositi-le si urmariti efectul.
8. Un machiaj cu pigmenti luminosi estompeaza ridurile, conferind tenului un aspect de prospetime si, implicit, de tinerete.
9. Evitati dietele de slabit rapid pentru ca pot iesi la iveala la fel de rapid... ridurile.
10. Includeti printre alimentele preferate ghimbirul. Acesta are capacitatea de a regla sucurile gastrice si biliare, imbunatateste circulatia sangvina, elimina senzatia de rau, crampele si scade riscul de ateroscleroza.
11. Obisnuiti-va sa includeti in meniul zilnic legume (si fructe) de culori diferite. Pigmentii naturali din acestea au un rol foarte important. Astfel, broccoli previne bolile de inima si amelioreaza circulatia. Morcovul actioneaza benefic asupra ochilor si pielii, activand in acelasi timp regenerarea neuronilor. Varza rosie „curata” intestinele iar rosiile, prin licopina continuta, previn cancerul.
12. Deloc de neglijat sunt si unele mirodenii – curry sau curcuma – care datorita unei substante pe care o contin (curcumina) contribuie la indepartarea depunerilor de grasime de pe peretii vaselor de sange.
13. Un mijloc antiimbatranire recomandat frecvent de medici il reprezinta somnul. Somnul odihnitor si suficient ii asigura automat organismului posibilitatea de refacere. Nu trebuie uitat ca, potrivit ritmului biologic, in timpul noptii se deruleaza o intensa activitate de regenerare a celulelor epidermei. Daca impulsionati procesul folosind si o crema de noapte de buna calitate, tineretea obrazului va este precis asigurata pe termen lung.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu